TERÖRİST İSRAİL'İN ŞAM KIRSALINA DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA 3 SİVİL ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 2097 Tarih: 27 Nisan 2020 18:27
TERÖRİST İSRAİL'İN ŞAM KIRSALINA DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA 3 SİVİL ŞEHİT OLDU

Şam Kırsalı Hucceyra ve Adiliyye beldelerinde ahalilerin evlerine yönelik İsrail saldırısı sonucunda 3 sivil şehit düştü aralarında bir çocuğun bulunduğu 3 kişi de yaralandı.

Kunaytra Valisi Humam Debbiyyat Hucceyra beldesinde saldırı zararlarını gözlemlemesi esnasında gazetecilere verdiği demeçte,İsrail saldırısının beldede sivillerin evlerini hedef aldığını bunun sonucunda iki sivilin (erkek ve eşi) şehit düştüğünü aralarında 6 yaşında bir çocuğun bulunduğu 3 sivlin de yaralandığını belirterek, Valiliğin saldırı sonucunda meydana gelen zararları karşılamak için yardımlar sunacağına dikkat çekti.

Vali, düşman İsrail’in işgal edilen Suriyeli Golan halkından olan daha önce de terörist örgütlerce de hedef alınan Hucceyra ahalisini hedef aldıklarını ifade ederek, Suriye’nin, terörist örgütlerden bu düşmanın vekillerine karşı savaşından sonra, İsrail saldırısıyla karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Kendi yönünden Şam Kırsalı Valisi Mühendis Alaa İbrahim, İsrail saldırısının Hucceyra beldesinde Kunaytra ilinden tehcir edilmiş bir ailenin evini vurduğunu bunun sonucunda bir kişi ile eşinin şehit düştüğünü çocuklarının ve bir başka kişi ile eşin annesinin de yaralandığını, yaralananların hastaneye kaldırıldıklarını, saldırı sonucunda Adiliyye beldesinde bir kadının da şehit düştüğünü açıkladı.

Gazetecilere demecinde Şam (Müctehid) hastanesi acil bölümü müdürü dr. Salah İsmail, bu sabah hastaneye tek aileden 3 kişinin yaralı halde getirildiklerini belirterek, yaralıların ikisinin yaralarının hafif olduğunu çocuğun ise durumun hala sağlık murakebesi altında olduğunu açıkladı.

SANA

Yorumlar