BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

 

Görüntülenme: 2425 Tarih: 26 Nisan 2020 03:25
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah düzenledikleri baskınlarda işgal altındaki Kudüs'ün Et-Tur ve El-İseviyye beldelerinde ve Batı Şeria'nın El-Halil şehrine bağlı Terkumiya beldesinde bazı Filistinli gençleri gözaltına aldılar.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri, işgal altındaki Kudüs'ün doğu tarafında yer alan Et-Tur beldesine baskın düzenledi ve beldedeki bazı evlerde aramalar yaptıktan sonra Ömer Ebu Ğannam adlı genci gözaltına aldılar.
 
Yine yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-İseviyye beldesinden de Ahmed Kayid Mahmud adlı genci gözaltına aldılar. İşgal güçlerinin burada Ubeyd mahallesinde bazı evlere baskınlar düzenledikleri ve etrafa göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları belirtildi.
 
İşgal polisleri bu arada bazı kişilere, koronavirüs salgınına karşı şart koşulan bütün tedbirleri almalarına rağmen Kudüs'teki Mücahitler Yolu'nda teravih namazı kılmalarından dolayı bazı kişilere her biri 500 şikel olmak üzere para cezaları yazdılar.
 
İşgal güçleri Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil'in batısındaki Terkumiya beldesinde Tarık Ali Fetafita ile Kayid Muhammed Fetafita'yı evlerine baskın düzenledikten sonra gözaltına aldılar.
 
Koronavirüs salgınından dolayı hakim olan olağanüstü duruma rağmen işgal güçleri gerek Kudüs'te ve gerekse Batı Şeria bölgesinde baskınlarını ve tutuklama işlemlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyorlar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar