KORSAN İSRAİL'DE DÖNÜŞÜMLÜ BAŞBAKANLIK FORMÜLÜ

 

Görüntülenme: 2014 Tarih: 26 Nisan 2020 21:11
KORSAN İSRAİL'DE DÖNÜŞÜMLÜ BAŞBAKANLIK FORMÜLÜ

İsrail parlamentosu Knesset, bugün prensip olarak, başbakanlık süresi dolmuş olan Benyamin Netanyahu'ya, Mavi-Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz'la yaptığı koalisyon anlaşması doğrultusunda dönüşümlü başbakanlık fırsatı veren yasa tasarısını onayladı.
 
İbranice Haaretz gazetesinin bugün yayınladığı ve Chaim Levinson imzasını taşıyan makalede şu bilgiye yer verildi: "Yasa, Netanyahu ile Gantz'ın dönüşümlü olarak başbakanlık yapmasına imkan verilmesini güvenceye almayı amaçlıyor. Gantz'ın yardımcısı Avi Licht'in parlamentoya sunduğu yasa tasarısına göre herhangi bir liderin diğerinden güvenoyunu çekerek kendini tek başına başbakan ilan etmesi mümkün olmayacak."
 
Gazetenin verdiği bilgilere göre Gantz böyle bir yasayla, Netanyahu'nun 18 ay başbakanlık yaptıktan sonra kendini aldatmasına fırsat vermemeyi amaçlıyor. Bununla aynı zamanda Netanyahu'nun başbakanlıkta olduğu dönemde görevine son verilmesine imkan verilmemesi amaçlanıyor.
 
Gazetenin verdiği bilgilere göre dönüşümlü başbakanlık uygulamasının belirlediği süreler içinde anlaşan tarafların birbirlerinden güven oylarını çekerek başkalarıyla ortaklık kurmalarına fırsat verilmemesini garanti etmeyi amaçlıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar