EL AHBAR GAZETESİ SUUD'UN ESİR ALDIĞI HAMAS ÜYELERİ İLE İLGİLİ SON GELİŞMELERİ DUYURDU

 

Görüntülenme: 2569 Tarih: 24 Nisan 2020 18:41
EL AHBAR GAZETESİ SUUD'UN ESİR ALDIĞI HAMAS ÜYELERİ İLE İLGİLİ SON GELİŞMELERİ DUYURDU

Lübnan'da yayınlanan El Ahbar gazetesi bazı Hamas kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, bu hareketin Suudi Arabistan zindanlarındaki üyelerinin serbest bırakılması yönündeki arabuluculuk girişimlerinin başarısız olduğunu ve bu ülkede Filistin direnişine mali destek veren şahısların tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Qodsna'nın haberine göre, El Ahbar gazetesi bugünkü sayısında, Suudi Arabistan yetkililerinin Hamas'a bağlı şahısların cezaevlerinden salıverilmesi yönünde yapılan tüm arabuluculuk girişimlerine olumsuz cevap verdiğini yazdı. Bazı Hamas kaynaklarına dayandırılan haberde şu ifadeler yer aldı:

Riyad tüm arabuluculuk girişimlerini reddetti. Bunu yaparken de bahane olarak bu dosyanın bir iç mesele olduğunu ve söz konusu dosyanın Arabistan iç güvenlik teşkilatı tarafından takip edildiğini öne sürdü. Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Hamas üyelerinin durumu çok vahimdir. Koronavirüs çıktığından bu yana Suud yetkilileri tutuklu Hamaslılara en temel sağlık hizmetlerini bile vermemektedir. Bu yüzden özellikle yaşlı esirler büyük risk altındadır. Arabistan'ın güvenlik teşkilatı, Filistinli yetkililer ile temas halinde olan Suud vatandaşları hakkında istihbarat toplamakta ve bu yolla kamuoyuna 'Filistin'e destek olanların başına bela gelir' mesajı vermekte ve ayrıca ABD'ye de direnişin mali kaynaklarını kuruttuğunu ispat etmektedir.
Suudi Arabistan, Hamas mensubu 68 şahsı Filistin direnişine mali destek verme suçlamasıyla kanunsuz bir şekilde cezaevinde tutmaktadır.

kudusgunu.com

Yorumlar