HAMAS LİDERİ: AMERİKAN-İSRAİL PROJELERİNİ VE PLANLARINI KABUL ETMİYORUZ

 

Görüntülenme: 1997 Tarih: 24 Nisan 2020 20:12
HAMAS LİDERİ: AMERİKAN-İSRAİL PROJELERİNİ VE PLANLARINI KABUL ETMİYORUZ

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek ramazan ayının başlaması münasebetiyle tebrik etti.
 
Heniyye, Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ramazan ayının, koronavirüs salgını başta olmak üzere İslam ümmetinin bütün belalardan, musibetlerden kurtulmasına vesile olmasını diledi.
 
Görüşmede, koronavirüs ile mücadele başta olmak üzere İsrail'de Netanyahu ile Gantz'ın kuracağı koalisyon hükümeti ve bölgedeki son durumların ele alındığı belirtildi. İki liderin Kovid-19'a karşı mücadele ve Filistin üzerinde yapılan sinsi planların boşa çıkarmada işbirliği konusunda mutabık kaldığı açıklandı.
 
Öte yandan Heniyye, Filistin topraklarının işgaline ilişkin, “Filistin halkı olarak bize dayatılan her türlü projeye karşı tek bir cephede mücadele veriyoruz.” dedi.
 
Filistin topraklarını işgal etmeyi hedefleyen Amerikan-İsrail projelerini veya planlarını kabul etmediklerini vurgulayan Heniyye, “Filistin halkının haklarını yok sayan veya görmezden gelen bütün planları boşa çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
 
İki lider, Filistin birliğinin gerektirdiği dayanışma ruhunun gereği olarak, koronavirüs salgınının kamu sağlığı ve ekonomiye oluşturduğu tehdide karşı yakın işbirliklerini sürdürme noktasında mutabık kaldı. Görüşmede, salgının yayılması ve hastalığa yakalanan Filistinlilerin tedavisi için gerekli adımların atılacağı vurgulandı.
 
Diğer taraftan Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde iki liderin Ramazan ayını tebrik etti.
 
İsmail Heniyye, görüşmese esnasında, Filistin meselesindeki duruşundan ve özellikle büyük insani krizin yaşandığı Gazze'deki mazlum halka yönelik devam eden yardımlarından dolayı Katar Emiri’ne teşekkürlerini iletti.
 
Katar, siyonist işgal ablukası altında olan Gazzelilere yardım eli uzatmıştı.
 
Katar Emiri Şeyh Tamim, Filistinlilere 6 ayda 150 milyon dolar vermeyi taahhüt etmişti.
 
Öte yandan Şeyh Tamim, Filistinlilere, özellikle tıbbi ekipman ve cihazlar biçiminde 10 milyon dolarlık acil tıbbi yardımı göndermiş, geri kalan 140 milyon doların da belli aralıklarla Koronavirüs salgınında kullanılmak üzere Gazze'ye gönderileceğini duyurmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar