HAMAS MİKE POMPEO'NUN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 1952 Tarih: 23 Nisan 2020 11:46
HAMAS MİKE POMPEO'NUN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, işgal altındaki Batı Şeria'daki toprakların ilhak edilmesi meselesinde nihai kararı Siyonist İsrail'in vereceği yönündeki açıklamasına Filistin Direniş Hareketi’nin (Hamas) yetkililerinden tepki geldi.
Hamas Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, ABD'nin Batı Şeria'yı ilhak etme konusunda sergilediği tutumunun yasadışı ve gayrimeşru olmasının yanı sıra uluslararası kanunlara ve kararlara da aykırı olduğunu vurguladı.
Batı Şeria topraklarının ilhak kararını Siyonistlere bırakan ABD’nin böylelikle İsrail işgalini örttüğüne işaret eden Murre, “ABD’nin, sadece İsrail’in maslahatını gözetmekle kalmayıp Filistin halkımızın tarihsel çıkarlarını ve haklarını görmezden gelerek takındığı tavrı reddediyoruz.” İfadelerini kullandı.
Mahmud Abbas: “Böyle bir adım atılması halinde elimiz kolumuz bağlı durmayız”
Öte taraftan Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıklamasını sert bir dille kınayan Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail’in Batı Şeria topraklarını ilhak etmesi halinde, İsrail ve ABD ile anlaşmaları geçersiz kabul edeceklerini söyledi.
Mahmud Abbas, “Amerikan ve İsrail hükümetleri dahil olmak üzere uluslararası ilgili tarafları, İsrail’in topraklarımızı ilhak ettiğini açıklaması halinde elimiz kolumuz bağlı durmayacağımız konusunda bilgilendirdik” dedi.
Pompeo: “Batı Şeria’nın İlhakı Konusunda Kararı İsrail Verecek”
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak edip etmeme kararını İsrail’in vereceğini söylemişti. Pompeo, Washington’un konuyla ilgili görüşünü İsrail’e özel olarak ileteceğini belirtmişti.
Dışişleri Bakanı Pompeo, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Batı Şeria’nın ilhakı konusunda nihai kararı İsrailliler verecek. Bu İsrail’in kararı. Biz onlarla yakın çalışarak konuyla ilgili görüşlerimizi özel olarak paylaşırız” ifadelerini kullanmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar