BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

 

Görüntülenme: 1977 Tarih: 22 Nisan 2020 08:43
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

İsrail işgal güçleri, bugün şafak vakti Batı Şeria'daki birçok bölgeye düzenlendiği baskınlardan sonra tutuklama operasyonu başlattı.  
İşgal güçleri, sabahın erken saatlerinde Ramallah'ın doğusundaki Deir Cerir kasabasına baskın düzenledi ve Birzeit Üniversitesi İslami Kitli Öğrenci Grubu koordinatörü Abdurrahman Misbah'ı, kapısını kırıp evini girdikten sonra tutukladı. 
Ayrıca işgal ordusundan büyük bir birlik Ramallah'ın kuzeyinde Deir Sudan kasabasını bastı ve Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Maliye Komitesi Sekreteri ve Üniversite öğrencisi Muhammed Macit Hasan'ı tutukladı.
İşgal güçleri, Ramallah'ın kuzeyinde El-Celzun kampına baskın düzenledi ve eski esir Dia el-Şenni'yi gözaltına aldı. Eş zamanlı olarak Ramallah'ın batısındaki Beytunya kasabasında birkaç gün önce tutukladıkları esir İbrahim Ebu Rudhah'ın evine de saldırı düzenledi.
El-Halil’in batısındaki Beyt Avva kasabasında, İsrail işgal güçleri Rafet el-Masalih'i evini bastıktan sonra tutuklayıp bilinmeyen bir yere götürdü.
Kudüs'te ise İsrail işgal güçleri genç Merzuk Haşima'yı şehir merkezindeki el-Vad Caddesi'nde tutukladı.
İsrail işgal güçleri, korona salgınının patlak vermesi nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal durumuna rağmen Filistinlilere yönelik saldırılarına devam ediyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar