İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ KORSAN İSRAİL'DEKİ KOALİSYON HÜKÜMETİ KURMA ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 2095 Tarih: 21 Nisan 2020 18:48
İSLAMİ DİRENİŞ HAREKETİ KORSAN İSRAİL'DEKİ KOALİSYON HÜKÜMETİ KURMA ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Siyonist İsrail’de koalisyon hükümetinin kurulması hususuna değinen İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, işgal rejiminin kuracağı koalisyonların, dayanışma yoluna gidilerek bir milli stratejinin geliştirilmesi konusunda Filistinlilerin çalışmalarını hızlandırması gerektiğini belirtti.
 
Siyonist İsrail rejimi Başbakanı Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın, koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştığının bildirilmesi sonrasında Berhum konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.
 
Yaptığı açıklamada Berhum, “Bu strateji, işgal planlarıyla mücadele eden, Filistin halkının haklarını savunmak ve çıkarlarını korumak için tercih edilen direniş seçeneğine dayanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
 
Filistin direnişinin İsrail iç siyasetinin oluşumunda merkezi konumda olduğuna işaret eden Berhum, “Filistin halkının haklarını yok etmek, topraklarımızı ilhak etmek ve bir Yahudi devleti kurmak için Filistinlilere şiddet ve baskı konularında birbirleriyle yarışan işgalci koalisyonlar bizi asla korkutamayacaktır.” şeklinde konuştu.
 
“Bölgede sözde barış süreci bahanesiyle yapılan tüm planların sonu hüsrandır” diyen Hamas Sözcüsü Berhum, Siyonist İsrail’in, Filistin halkının düşmanı ve Ortadoğu bölgesinin en büyük tehlikesi olduğunun altını çizdi.
 
İşgalci İsrail’de meydana gelen her gelişme sonrasında direniş hareketinin daha da kuvvetlendiğine dikkat çeken Berhum, Filistin halkının haklarını savunmaktan hiçbir zaman geri durmayacaklarını bilakis işgale karşı verilen mücadele alanlarını genişletme yoluna giderek daha da güçleneceklerini vurguladı.
 
Siyonist Netanyahu ve Gantz anlaştı
 
İşgalci İsrail rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın, koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştıkları bildirilmişti.
 
İsrail rejiminde üç erken seçime neden olan ve bir yılı aşkın süredir devam eden hükümet krizi çözüme kavuştu.
 
Binyamin Netanyahu ile Meclis Başkanı Gantz, "acil birlik hükümeti" kurmak için gerekli anlaşmayı imzaladı.
 
İki isim arasındaki koalisyon anlaşmasına ilişkin detaylar henüz netleşmese de İsrail basını, Netanyahu ile Gantz'ın başbakanlık görevini dönüşümlü yürüteceğini yazdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar