FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN KUDÜS AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 2502 Tarih: 20 Nisan 2020 20:59
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN KUDÜS AÇIKLAMASI

İslami Cihad Hareketi, İsrail işgal rejimini, korona salgını nedeniyle uluslararası gelişmeleri istismar etme girişimleri konusunda uyararak, İsrail’in bir yandan gündemi koronayla meşgul etmeye çalıştığını diğer yandan da Kudüs’te Filistinlilere karşı baskı ve zorbalıklarını artırdığını belirtti. 
Hareketin siyasi birim başkanı Muhammed el-Hindi bugün yaptığı yazılı açıklamasında, işgal güçlerinin, camilerine ve şehirlerine yönelik yapılan Siyonist saldırıların karşısında dik duran Kudüs halkına karşı, keyfi önlemlerini ve baskılarını artırmak için mevcut koşullardan yararlandığını söyledi. 
Muhammed el-Hindi, Filistin Hükümetini, Kudüslülerin toprakları üzerindeki istikrarını güçlendirmek için kapsamlı ve sorumlu bir şekilde çalışmaya çağırdı.
Muhammed el-Hindi ayrıca, İslami Cihad Hareketi tarafından Gazze Şeridi’nde başlatılan ve bu zor zamanda vatandaşlara hizmet eden “Temizlik İmandandır” kampanyasına destek verenlere teşekkür etti. 
Muhammed el-Hindi yaptığı açıklamasına şu ifadeleri de ekledi: Yardım etmeye güç yetiren ve kardeşlik sorumluluğu bilincinde olan herkesin bu zor zamanda muhtaç kardeşine yardım etmesi ve ihtiyacını gidermesi gerekir. 
Muhammed el-Hindi açıklamasında son olarak İslami Cihad Hareketi’nin, bur zor zamanda özellikle muhasara altındaki Gazze’de olmak üzere bütün Filistinli vatandaşların beslenme ve temel gıda ihtiyaçlarını giderme görevini üstlendiğini ifade etti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar