SİYONİST YERLEŞKELER KUDÜS'Ü TEHDİT EDİYOR

 

Görüntülenme: 2400 Tarih: 20 Nisan 2020 22:41
SİYONİST YERLEŞKELER KUDÜS'Ü TEHDİT EDİYOR

FKÖ'ye bağlı Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Ulusal Bürosu tarafından yayınlanan haftalık raporda işgal altındaki Kudüs şehrinin hâlâ yahudi yerleşimi planları rüzgarının hedefinde olduğuna dikkat çekildi.
 
Büro 18 Nisan Cumartesi günü yayınlanan haftalık raporunda işgal yönetiminin, koronaya rağmen bir yandan Batı Şeria bölgesindeki ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilerin arazilerini yahudi yerleşim merkezlerine katma amaçlı planlarını hayata geçirme çabalarını sürdürdüğünü, bir yandan da Ürdün Vadisi (Gavru'l-Ürdün) bölgesinde ve Ölü Deniz'in kuzey tarafında İsrail sultasını genişletmek için yeni adımlar attığını dile getirdi.
 
Raporda işgal yönetiminin Kudüs'teki yahudi yerleşim merkezlerini hafif metroyla birbirine bağlamak için raylar döşeme çalışmalarını da sürdürdüğüne dikkat çekildi.
 
Arap Alternatif Planlama Merkezi de birkaç gün önce Mescidi Aksa çevresindeki bölgelere kurulmuş yahudi yerleşim merkezlerinin birbirine bağlanması amacıyla iki yeni demir yolu hattı döşenmesiyle ilgili planlar hazırlandığı hususunu gün yüzüne çıkarmıştı.
 
Bunlardan birinin yerin altına yapılması ve Kudüs'ün batısından gelmesi, Mescidi Aksa'nın Mağribliler kapısı civarıından geçerek bu mescidin çevresindeki yerleşim merkezlerine ulaşması planlanıyor. İkincisinin ise Kudüs'ün mahallelerini birbirine bağlayan ve yerin üstüne yapılacak demir yolu şeklinde olması düşünülüyor.
 
Bütün bu projeler ve çalışmalar Heykel Tüneli gibi Kudüs'le ilgili gizli ve karanlık birtakım projelerle de bağlantılı yürütülüyor ve Kudüs'ün geleceğini ve istikrarını tehdit eder nitelikte. Muhtelif inşaatları Silvan mahallesini ve Mağrib
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar