KORSAN İSRAİL'DE NETANYAHU KRİZİ

 

Görüntülenme: 1946 Tarih: 20 Nisan 2020 15:42
KORSAN İSRAİL'DE NETANYAHU KRİZİ

Siyonist Rejim basınında çıkan haberler işgal altındaki topraklarda Binyamin Netanyahu sorununun büyük bir kriz haline geldiğini gösteriyor.

Siyonist Rejim İsrail haber kaynakları  Binyamin Netanyahu'nun özel çevrelerde dolaylı bir şekilde mahkeme tarafından görevinden alındığı halde sokak kargaşaları ve kaos başlatacağı tehdidinde bulunduğunu bildirdiler. Siyonist Rejim İsrail'de kabineyi oluşturma süreci bir kez daha çıkmaza girmiştir.   Son bir yılda üçüncü Siyonist İsrail parlamento seçimlerinin düzenlenmesi ile Mavi Beyaz Koalisyonu lideri Benny Gantz hükümeti kurmakla görevlendirildi. 

Ancak seçilen Benny Gantz da yasal süre içerisinde 48 saat ek süre içerisinde bile yeni kabineyi kurmayı başaramadı.    Bu çerçevede Siyonist Rejim İsrail başkanlık koltuğunda oturan elebaşısı Reuven Rivlin ise Perşembe günü özel mektup yazarak artık Siyonist Parlamentosu-Knesset'i kabineyi kurmakla görevlendirildi. 

Rivlin Knesset temsilcilerine hitaben yazdığı mektupta şöyle yazdı:"  Umarım Knesset üyeleri kabinenin çoğunluğunu öyle seçecektir ki kabine hemen kurulacak ve artık seçimlerin dördüncü etabına gerek kalmayacaktır. "

Şimdi de Siyonist İsrail rejiminin yeni kabinenin kurulmasındaki en önemli etken ise Binyamin Netanyahu'nun tavırlarıdır. Netanyahu halihazırda birçok yolsuzluk dosyasında adı geçmekte ve suçlanmaktadır. Siyonist Rejim İsrail baş savcılığı ise yaklaşık bir buçuk ay önce  Netanyahu ile ilgili davaları işgal altındaki toprakların mahkemesine sundu. Böylece Binyamin Netanyahu Siyonist Rejimin kuruluşundan beri bu rejimin 72 yıllık hayatı boyunca rüşvet, dolandırıcılık ve emanete ihanet etme suçlarından dolayı adli mahkemelerde yargılanan ilk başbakana dönüştü. 

Bu çerçevede Netanyahu ya konumunda kalmaya devam etmek ya da  başbakanlığının ardından hapse atılmama konusunda garantili durumu elde etmek sureti ile bu zor durumdan kurtulmak istiyor. Buna rağmen Binyamin Netanyahu  Siyonist İsrail Rejimi iktidar yapılanmasında özellikle de parlamento ve Likud Partisi içinde yandaşlarını iyice yerleştirmiş ve pratikte görevden ayrılmasını ve yargılanmasını zorlaştırmıştır. 

Bu çerçevede Siyonist Rejim İsrail Parlamentosu-Knesset içinde Netanyahu yandaşları ve hamileri  onun rakipleri lehine  yüzde +1 sandalyenin elde edilmesine müsaade etmiyorlar. Çünkü Netanyahu'nun iktidar yapısından uzaklaşmasına müsaade etmek istemiyorlar.  Bir diğer yandan ise Netanyahu'nun başında bulunduğu Likud Partisi içinde de Netanyahu hamileri ve destekçileri özel bir yere sahipler. 

Mevcutta Likud Partisinin işgal altındaki topraklarda konumu tehlikeye düşse de  geçen Aralık ayında düzenlenen parti içi seçimlerde Netanyahu rakiplerine galip gelip bu partinin başkanlığındaki koltuğuna tekrar oturdu. 

Şimdi de  Binyamin Netanyahu'nun yargılanması konusu ileri sürüldüğünde Netanyahu Siyonist İsrail Rejimi Yüksek Mahkemesi aleyhinde ayaklanmalara yol açacak girişimlerde bulunacağını ileri sürmüştür.  Siyonist Rejim İsrail gazetelerinden Haaretz ise bu hususta  Binyamin Netanyahu'nun   hükümet yapısındaki resmi suçlamalar ile karşılaştığını bu yüzden özel çevrelerde Yüksek Mahkeme'ye karşı sokak kaosları ve ayaklanmaları başlatabileceğini bildirdi. Netanyahu başbakanlıktan alınması halinde buna baş vuracağını iddia etmiştir. 

Aslında Binyamin Netanyahu'nun kabineyi oluşturma ve de yolsuzluk dosyalarından kurtulma tavırları  Siyonist Rejim İsrail başbakanının   işgal topraklarında sırf kendi lehine çalışan gizli iktidar ve güç katmalarını oluşturduğunu ve bunları kendi lehine suiistimal ettiğini gösteriyor. 

parstoday

Yorumlar