SİYONİST ASKERİ ANALİST YUVAF LİMOR HAMAS'IN TEHDİDİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Görüntülenme: 2619 Tarih: 19 Nisan 2020 09:17
SİYONİST ASKERİ ANALİST YUVAF LİMOR HAMAS'IN TEHDİDİNİ DEĞERLENDİRDİ

Qodsna'nın Arabi 21 sitesinden naklettiği habere göre, İsrail El Yevm gazetesinin askeri analistlerinden Yuvaf Limor, İsrail'in siyasi ve güvenlik kuruluşlarının şu anda Hamas ile bir anlaşmaya varılması fırsatının bulunduğunu ve bu fırsatın belki bir daha ele geçmeyeceğini düşündüklerini yazdı.

Gazze Şeridindeki iktisadi durumun ve sağlık şartlarının kötü olmasına dikkat çeken siyonist analist Limor yazısında şunları öne sürdü:

'İsrail'in istifade edebileceği sayısız fırsat önüne geldi ve fakat fırsatları elinden kaçırdı. Halbuki Gazze'de insani durum çok vahimdi ve bu durum Hamas'ı köşeye sıkıştırmıştı. Tüm bu şartlarda Hamas siyasi  askeri faaliyetlerini yeniden başlattı ve çatışmalar yaşandı. İsrailli yöneticiler şunu iyi bilmeli ki, Hamas ile anlaşmaya varmanın bir bedeli olacaktır. Esir takası anlaşmasında İsrail Hamas'a bazı tavizler vermek zorundadır. Bu tavizlerden bazıları da çok acı olabilir. Eğer işler Hamas'ın istediği gibi gitmezse füzeler tekrardan İsrail'in üzerine yağabilir.'

Bilindiği gibi Hamas'ın ikinci ismi Salih El Aruri dün yaptığı açıklamada Siyonist İsrail'in esir takası konusunda hiçbir zaman ciddi olmadığını ve anlaşmalara uymadığını söylemişti.

kudusgunu.com

Yorumlar