HAMAS KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE ETMEK İÇİN TÜM İMKANLARINI ORTAYA KOYUYOR

 

Görüntülenme: 1913 Tarih: 19 Nisan 2020 17:56
HAMAS KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE ETMEK İÇİN TÜM İMKANLARINI ORTAYA KOYUYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Halil El-Hayye, hareketin Gazze'deki hükümetin tasarrufu dahilinde koronavirüsle mücadele için örgütsel, mali ve lojistik bütün imkanlarını ortaya koyduğunu dile getirdi.
 
Hayye, Hamas'ın resmi sitesinde bugün yayınlanan röportajında krizin başlamasından itibaren koronavirüse karşı mücadele için önemli adımlar attıklarını, elemanlarını, hükümetin organlarıyla birlikte ve tam bir koordinasyon içinde çalışmaları için seferber ettiklerini söyledi.
 
Hayye, Hamas elemanlarıyla hükümet yetkilileri arasında koronavirüse karşı mücadelede alınacak yeni kararların ve atılacak yeni adımların belirlenmesi için düzenli görüşmeler yapıldığını ifade etti.
 
Hayye, Hamas'ın bir aydan daha kısa süre içinde tam teşkilatlı bin odalı karantina merkezlerini inşa ederek geçtiğimiz haftanın başında hükümet yetkililerine teslim ettiğini belirtti.
 
Hayye, işgal yönetimini Gazze'ye tıbbi malzemelerin sokulmasına zorlamak için de Hamas'ın sorumluluğu üzerine aldığını bunun için aracılarla irtibatları sürdürdüğünü vurguladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar