SALİH EL ARURİ: FİLİSTİNLİ ESİRLERİN ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞACAKLARI TARİH ÇOK YAKINDIR

 

Görüntülenme: 1891 Tarih: 18 Nisan 2020 00:59
SALİH EL ARURİ: FİLİSTİNLİ ESİRLERİN ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞACAKLARI TARİH ÇOK YAKINDIR

Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, işgalci İsrail’in hapishanelerindeki Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşacakları tarihin çok yakın olduğuna inancının tam olduğunu söyledi.
 
"Filistin Esirler Günü" münasebetiyle, parmakların arkasında olan Filistinli esirlere gönderdiği telgrafta el-Aruri, “Girdiğimiz bu yeni yılın günlerini doldurmadan önce esirlerimizin hürriyetlerine kavuşacaklarını, evlerine döneceklerini ümit ediyorum. Zalimler, esirlerin özgürlük tarihini uzak görürler biz yakın görürüz.” ifadelerini kullandı.
 
“Filistinlileri, esirlerin özgürlüğü kadar mutlu edecek başla bir şey yoktur” diyen Hamas Başkan Yardımcısı el-Aruri, ”Özgürlükleri yakın olan esirlerimizin aileleri, hanımları, çocukları, anaları ve babaları; şerefin, izzetin ve Filistin halkının gurur kaynağıdır.”  şeklinde konuştu.
 
El-Aruri, Filistinli esirlerin biran önce işgalci İsrail’in zindanlarından çıkıp özgürlüklerine kavuşmalarının İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın hedefleri arasında ilk sıralarında yer aldığını vurgulayarak, bu konuda azami bir gayret içinde olduklarının altını çizdi.
 
Filistin Esirler Günü'nün 46. yılında esirler salgın tehlikesiyle karşı karşıya
 
İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirler, Filistin Esirler Günü'nün 46. yılına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanma tehdidinin gölgesinde girdi.
 
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Ulusal Konseyi'nin 17 Nisan'ı İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek için "Filistin Esirler Günü" ilan ettiği 1974'ten bu yana her yıl çeşitli etkinlikler, eylemler ve sempozyumlarla esirler meselesi gündeme getirilmeye çalışılıyor.
 
Ancak bu sene Filistinli esirler önceki yıllardan daha farklı bir tehditle karşı karşıya. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, hapishanelerdeki ihmalkar davranışlar ve uluslararası düzeyde yapılan çağrıların dikkate alınmaması nedeniyle Filistinli esirler için duyulan endişeyi artırıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar