HAMAS'TAN SİYONİST REJİME ESİR UYARISI

 

Görüntülenme: 1871 Tarih: 17 Nisan 2020 17:25
HAMAS'TAN SİYONİST REJİME ESİR UYARISI

Filistin Ulusal ve İslami Kuvvetler Komitesi, Gazze Şeridi'nde Hamas Hareketinin Komutanı Yahya el-Sinvar'ın önerdiği insani girişimi vurguladı.
 
Bu girişim, Gazze Şeridi’nde esir olan Siyonist rejim kuvvetleri hakkında bilgi karşılığında, İsrail hapishanelerindeki hasta ve yaşlı mahkumların ve kadın ve çocukların serbest bırakılmasını vurguluyor.
 
Filistin Ulusal ve İslami Kuvvetler Komitesi üyeleri, Perşembe günü Gazze Şehri'nin batısındaki Uluslararası Kızılhaç Komitesi genel merkezinin önünde düzenlenen Filistinli Esirler Günü töreni sırasında yaptıkları konuşmalarda bu insani girişimin önemini vurguladılar.
 
El-Sinvar, birkaç gün önce yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Biz, koronavirüs salgını gölgesinde insani bir girişim olarak, Filistinli yaşlı ve hasta mahkumların, kadınların ve çocukların serbest bırakılması karşılığında, Hamas’ın elinde bulunan işgalci Siyonist mahkumlar konusunda cüzi bir ayrıcalıkta bulunabiliriz.’
 
Hamas hareketi liderlerinden Muşir el-Mısri de şunları söyledi: ‘Filistinli Esirler Gününde milletimiz bir kez daha bu şekilde toplanarak, mahkumlar meselesinin ulusal ve merkezi bir konu olduğunu ve planlarında öncelik olduğunu vurgulamıştır.
 
Kahraman mahkumlara karşı insani, ulusal ve ahlaki vicdanımız, bir kez daha bir araya gelmemize neden oldu.
 
Hamas tarafından sunulan bu girişim, milletimizin insani yönelişini ve özellikle yaşlı ve hasta mahkumlar ve kadın ve çocuklar olmak üzere işgalcilerin hapishanelerindeki mahkumların önceliğimiz olduğunu vurgulamaktadır.
 
Direniş ilkelerine dayalı onurlu bir anlaşma gerçekleştirmeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz ve başta Allah’a, sonra da direnişimize güveniyoruz. Netanyahu, Gantz ve işgalci liderleri taleplerimize uymaya zorlayacak güçlü kartlarımız var.
 
Mahkumları değiştirmek için "Vefa el-Ehrar" anlaşmasını yapan kişi benzer bir anlaşma da yapabilir. Netanyahu ve Gantz'a, eğer Filistinli erkek ve kadın mahkumları akrabaları arasında görmezsek, onların da askerlerini görmeyeceğini söylüyoruz.’
 
Filistin İslami Cihat Hareketi liderlerinden Cemil Aliyan da bir konuşmasında şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün mahkumlarımız koronavirüs salgınının gölgesinde gerçek ve yeni bir tehditle karşı karşıyadır çünkü Siyonist düşman bu virüsün Filistinli mahkumların hücrelerine girmesine izin vermektedir.
 
Milletimiz asla esirlerinin bu saldırıya kurban gitmesine izin vermeyecektir.’
 
Cemil Aliyan, Sinvar’ın, İsrail hapishanelerindeki hasta ve yaşlı mahkumların, kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında bu rejimden esir olan kuvvetler hakkında bilgi verilmesi girişimini takdir etti.
 
Aliyan ayrıca şunları söyledi: ‘Milletimiz, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahle tarafından önerilen denklemi destekliyor. En-Nahle, düşmanın barınaklara gitmek ya da Filistinli mahkumları serbest bırakmak ve kuşatmayı kaldırmak arasında seçim yapması gerektiğini söyledi.
 
Mahkumlar meselesi ulusal bir meseledir ve parti ve grup meselelerinin ötesindedir ve onların hayatlarının korunması, özellikle bu hassas koşullarda Filistinlilerin önceliklerinin başında yer almaktadır ve Filistinli gruplar, onların sağlıklarının zarar görmesine izin vermeyecektir.’
 
Konuyla ilgili olarak, Filistinli savaş esirlerinden Alam al-Kabi esirlerin mesajını okudu ve şunları söyledi: ‘Filistinli Esirler Gününde istisnai bir durumdayız, ama umut hala yüreklerimizde yaşıyor.
 
Mahkumlar, hapishane gardiyanları ve korona salgını ile iki yönlü bir savaş içindeler ve İsrail rejiminin hapishane idaresi bizi koruma konusunda iyi davranmıyor.’
 
El-Kabi, bütün Filistin vatandaşlarını Cuma günü yerel saatle sabah 8'de Filistinli mahkumlara dua etmeye çağırdı ve “Bu, düşmana mahkumlar meselesinin herkes tarafından kabul edildiğini ve hala hayatta olduğunu belirten bir mesaj olacaktır” dedi.
rasthaber

Yorumlar