HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 1930 Tarih: 15 Nisan 2020 18:51
HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Ramallah'taki Filistin Yönetimi’ni koronavirüs tehlikesine karşı iç cepheyi güçlendirme çağrılarına rağmen kadrolarını tutuklamaya devam etmekle suçladı.
 
Hamas sözcüsü Hazım Kasım dün yaptığı yazılı açıklamada, Filistin Yönetimi göçlerinin, Batı Şeria’da Hamas mensuplarını tutuklayarak baskıcı politikasını devam ettirdiğini belirtti.
 
Kasım açıklamasında, “Yönetimin bu davranışları, koronavirüsü tehlikesi karşısında iç cepheyi güçlendirmeye yönelik tüm ulusal çağrılarla çelişiyor” ifadesini kullandı.
 
Hamas’ın açıklamalarına göre, Batı Şeria’daki Filistin Yönetimi İstihbarat Servisi bu sabah Tulkerem kentinin Şuveyke mahallesindeki Hamas’ın üst düzey isimlerinden biri olan Şeyh İyad Nasır’ı, evine baskın düzenleyip tutukladı. Nasır daha önce de siyasi görüşlerinden ötürü birkaç yıl hem işgal hemde Filistin yönetimi zindalarında tutuklu kalmıştı.
 
Yapılan açıklamada, “güvenlik koordinasyonu”nun 1993 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü ve işgal rejimi arasında imzalanan "Oslo" anlaşmasının hükümlerinden biri olduğu ve Filistin güvenlik servisleri ile İsrail makamları arasında bilgi alışverişini sağladığına işaret edildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar