HAMAS'IN LÜBNAN TEMSİLCİSİ KAMPLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Görüntülenme: 1719 Tarih: 15 Nisan 2020 06:11
HAMAS'IN LÜBNAN TEMSİLCİSİ KAMPLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Lübnan’daki Filistin kamplarında faaliyet gösteren Filistinli gruplarla sağlık kuruluşları ve yoksul ailelere yardım yapan kurumların, Lübnan’da Şubat ayında ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinden bu yana Filistin kamplarında Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için bir strateji geliştirdiğini ifade etti.
Filistin Haber Ajansı sitesinde yayınlanan açıklamada Hamas’lı yönetici Bereke, Filistinli grupların kamptaki sağlık ve yardım kuruluşlarıyla koordinasyonlu bir şekilde hareket ederek salgının önlenmesine yönelik bir takım tedbirler aldığına dikkat çekerek, “Koronavirüs hastalığının kamplara girmesini engellemek için her kampın girişine ‘sağlık bariyeri’ konuldu. Kampa giren herkesin sağlık kontrolü yapılıyor.” ifadelerini kullandı.
Bereke, kampların girişine yerleştirilen bariyerler sayesinde hem kamp dışından yabancıların içeri girmesinin hem de virüs salgınına yakalananların içeri girerek kamp sakinlerine de bulaştırmalarının önüne geçildiğini vurguladı.
“Salgınla mücadele bağlamında Lübnan Sağlık Bakanlığı ve kampların civarındaki belediyelerle ortak hareket ediyoruz” diyen Bereke, şu ana kadar Lübnan’daki Filistinli mülteci kamplarında herhangi bir vakanın olmadığının altını çizdi.
Bütün bu önlemlere rağmen Filistinli gruplarının küresel salgına karşı mücadele etme konusunda yeteri imkânlara sahip olmadığına işaret eden Hamas Lübnan temsilcisi Bereke, Filistinli mültecilerin sağlığını korumanın, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı ya da kısa adıyla UNRWA’nın birinci derecede asli görevi olmasına rağmen UNRWA’nın, şu ana dek hiçbir yardımda bulunmadığını belirtti.
Ali Bereke açıklamasının sonunda, UNRWA’nın ihmalkâr davranışlarının kabul edilebilir bir tarafı olmadığını vurgulayarak, “Söz konusu kuruma maddi destek veren devletler, Lübnan mülteci kamplarında zor şartlarda yaşayan ve şu an virüs tehdidiyle karşı karşıya kalan Filistinlilere acil yardımda bulunması ve görevlerini hakkıyla yerine getirmesi için UNRWA’ya baskı yapmalıdır.” İfadelerine yer verdi.
UNRWA, BM Genel Kurulunca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kuruldu.
Hâlihazırda Filistin içinde ve dışında 5,9 milyon Filistinli mülteci bulunuyor. UNRWA'nın yardımları Filistinli mülteciler için büyük önem taşıyor. Ancak son zamanlarda görevlerini yerine getirmediğine yönelik çok ciddi eleştiriler aldı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar