SİYONİST İSRAİL'DE SİYASİ KRİZ SÜRÜYOR

 

Görüntülenme: 1839 Tarih: 15 Nisan 2020 11:23
SİYONİST İSRAİL'DE SİYASİ KRİZ SÜRÜYOR

Irkçı rejim İsrail'de 'koronavirüs hükümeti' kurmaya yönelik görüşmeler sürerken, bu rejimin elebaşı Reuven Rivlin, Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ve mevcut Başbakan Benyamin Netanyahu'ya 'birlik hükümeti' kurmaları için 48 saat ek süre verdi.

İsrail'de 2018 yılının son çeyreğinden bu yana süren siyasi kriz sürerken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi, Likud lideri, mevcut Başbakan Benyamin Netanyahu ve rakibi, parlamento sözcüsü ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ı birlik hükümeti kurmaya itti.

Irkçı İsrail Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Netanyahu ve Gantz'a hükümeti kurmaları için 48 saat ek süre daha verdi.

Açıklamada, Gantz'ın cumhurbaşkanlığından söz konusu adım için ilave süre talebinde bulunduğu bilgisi verildi.

İsrail'de Likud ile Mavi-Beyaz İttifakı partileri arasındaki birlik hükümeti kurulması için yürütülen müzakereler, hakimlerin seçiminden sorumlu meclis komisyonunun oluşturulması konusundaki anlaşmazlık nedeniyle geçen hafta durmuşu.

İttifak, tüm meselelerde anlaşılmasının ardından Likud'un söz konusu komisyonun işleyişinin yeniden görüşülmesini istediğini açıklamıştı.

 

Bu arada alınan haberlere göre, Başbakan Benyamin Netanyahu ve rakibi, parlamento sözcüsü ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ı birlik hükümeti kurma için yaptıkları görüşmeden sonuç alınmadığı anlaşılıyor.

parstoday

Yorumlar