KORSAN İSRAİL ASKERLERİ MİLLETVEKİLİ MUHAMMED EBU TAYR'I TUTUKLADI

 

Görüntülenme: 2098 Tarih: 13 Nisan 2020 04:05
KORSAN İSRAİL ASKERLERİ MİLLETVEKİLİ MUHAMMED EBU TAYR'I TUTUKLADI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerden bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da, Milletvekili Muhammed Ebu Tayr başta olmak üzere onlarca Filistinliyi tutukladı.
 
Filistin merkezli haber sitelerinde yer alan haberlere göre, İsrail güçleri sabah saatlerinden itibaren Ramallah ve el-Bire'de çeşitli adreslere baskın düzenledi.
 
Yerel haber kaynaklarında verilen bilgilere göre, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Parlamentosu’ndaki grubu Değişim ve Islah üyesi milletvekili Muhammed Ebu Tayr, 13 Mart’ta El-Bire kentinin güneyinde yer alan Ummu’ş-Şerayit Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyen işgal güçleri tarafından tutuklandı.
 
Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, işgal güçlerinin bu sabah düzenlediği baskınlarda, Ramallah’ın batısında yer alan Beytunya kentinde ikamet eden İbrahim Ebu Rüdaha isimli bir vatandaşın yanı sıra Kalkilya şehrinin doğusundaki Azzun beldesinden Mahmud Selim ve Muaviye Reyaşiye, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentne bağlı olan Zevata beldesinden Ahmet Musa ve  Beytüllahim kentinden Şadi Muhammed Hessasene isimli daha önce de tutuklanıp sonra serbest bırakılan Filistinlileri gözaltına aldığı belirtildi.
 
İsrail hapishanelerinde daha önce 5 milletvekilinin esir bulunduğuna değinilen açıklamada, "Böylece İsrail hapishanelerindeki Filistinli milletvekillerinin sayısı, 6'ya yükseldi" ifadelerine yer verildi.
 
Milletvekili Ebu Tayr 34 yılını İsrail zindanlarında geçirdi 
 
Hamas’ın Kudüs kentindeki önde gelen liderlerinden sayılan milletvekili Muhammed Ebu Tayr, çeşitli zamanlarda toplam 34 yıl işgal rejimi zindanlarında esir tutuldu.
 
İlk kez 1974'te tutuklanarak 13 yıl hüküm giydi. Esir takasıyla cezaevinden çıktı ancak onun ardından da defalarca gözaltına alındı.
 
Son yıllarda birçok kez gözaltına alınan Ebu Tayr’ın çoğunlukla idari hapis cezasıyla esir tutulduğu kaydedildi.
 
2006 yılında Filistin’de yapılan seçimlerde Hamas listesinden milletvekili seçilen Muhammed Ebu Tayr’a istifa etmesi için baskı yapan işgal rejimi önce onu Kudüs’ten sürgün etmiş, ardından da Kudüs’teki oturum iznini iptal etmişti.
 
İşgal yönetimi, 68 yaşındaki Ebu Tayr’ı 8 Ekim 2010’da Kudüs kimliğini elinden alarak Batı Şeria’ya sürgüne göndermişti.
 
İşgal rejiminin o dönemki içişleri bakanı, Ebu Tayr ile diğer Kudüs milletvekili Ahmed Atun ve eski Kudüs Bakanı Halid Ebu Arafe’nin “İsrail’e bağlı olmadıkları” gerekçesiyle Kudüs kimliklerinin alınarak Batı Şeria’ya gönderilmelerini savunmuştu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar