MAARİV YAZARINDAN 3. İNTİFADANIN NEREDE VE NE ZAMAN BAŞLAYACAĞINA DAİR ÇARPICI TAHMİN

 

Görüntülenme: 1979 Tarih: 12 Nisan 2020 18:51
MAARİV YAZARINDAN 3. İNTİFADANIN NEREDE VE NE ZAMAN BAŞLAYACAĞINA DAİR ÇARPICI TAHMİN

Maariv gazetesi yazarı, Filistin Özerk Yönetimi'ne büyük iktisadi darbe vuran koronavirüs krizinin bitmesinin ardından Batı Şeria'da 3. İntifadanın başlayacağını öne sürdü.
Qodsna'nın haberine göre, Maariv gazetesi yazarlarından Şalomo Maoz, Filistin Özerk Yönetimi'nin koronavirüs yüzünden büyük zarar gördüğünü ve bu krizin ardından Özerk Yönetime ekonomik yardım yapılmaması halinde Batı Yaka'da 3. İntifadanın çıkabileceğini yazdı. Maoz'un yazısının bu konu ile ilgili bölümü şu şekilde: 
'İsrail'in izlemesi gereken politika çok nettir. İsrail, Filistin Özerk Yönetimi'ne (Mahmut Abbas yönetimine) acil mali yardım yaparak 3. İntifadanın çıkmasını önleyebilir.
Batı Şeria'da işsizlik oranının artması durumu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Batı Şeria halkı, koronavirüs ile mücadele etmek için yeterli tıbbi malzemenin bulunmamasından şikayet ediyor. Bu konu da ekonomik sıkıntıların yanında Filistin halkının İsrail'e karşı itirazlarının artmasına sebep olabilir.
Ayrıca İsrail'in Batı Şeria topraklarını İlhak etmek için son zamanlarda yaptığı girişimler de intifada ateşini körükleyecektir.'
kudusgunu.com

Yorumlar