KORSAN İSRAİL'DE SİYASİ KRİZ BİTECEK Mİ?

 

Görüntülenme: 1922 Tarih: 12 Nisan 2020 09:53
KORSAN İSRAİL'DE SİYASİ KRİZ BİTECEK Mİ?

Yarın yani 13 Nisan Pazartesi günü İsrail işgal yönetimi cumhurbaşkanının, Benny Gantz liderliğindeki Mavi - Beyaz İttifakı'na bir yıl içinde gerçekleştirilen üçüncü erken genel seçimin ardından yeni hükümeti kurması için verdiği süre doluyor.
 
İbranice haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre Gantz ya sürenin uzatılmasını isteyecek ya da görevi İsrail cumhurbaşkanına iade edecek. İade etmesi durumunda bir yıl içinde hükümeti kurma girişiminde ikinci kez başarısız kalmış olacak. Netanyahu da bu süre içinde aynı şekilde iki kez başarısız kalmıştı.
 
Siyonistlerin 12. Kanal adlı televizyonlarının haberinde; "Likud ile Mavi - Beyaz İttifakı arasında hafta sonunda yeni bağlantılar kuruldu. Ancak asıl soru tarafların bir ittifak isteyip istemediği üzerinde" denildi.
 
Bu kanalın haberine göre İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin normalde Gantz'ın süresini uzatamaz. O yüzden hükümetin kurulması konusunda iki senaryo bulunuyor. Eğer Netanyahu ve Gantz bir araya gelir, ittifak görüşmelerini tamamlamak ve yargı komitesi konusu da dahil olmak üzere aralarındaki kişisel ihtilaf maddelerini çözüme kavuşturmak için süreye ihtiyaçlarının olduğunu söylerlerse o zaman cumhurbaşkanının 14 gün ek süre vermesi beklenebilir.
 
İkinci senaryo ise şu: Bu ikisi yani Gantz ve Netanyahu anlaşamazsa görevin Netanyahu'ya verilmesine müsaade edilmeyecek. Fakat o durumda Rivlin doğrudan parlamentoya yani Knesset'e görev verecek. Knesset başkanına bir aday bulunmadığını belirterek dördüncü seçim için çağrı yapılması gerektiğini hatırlatacak.
 
Ancak söz konusu kanalın haberinde koronavirüs ile mücadele edildiği bir dönemde seçimlerin yapılmasının nasıl mümkün olacağına dikkat çekildi. O yüzden İsrail'de beş veya yedi gün sürecek bir seçim yapılması ihtimalinden söz ediliyor. O durumda insanlar isimlerinin son harflerine göre sandık başına gidecek. Ancak partilerin de böyle bir şeyi tercih etmeyecekleri belirtiliyor.
 
Quds Press
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar