SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE MAHALLELERE BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2537 Tarih: 10 Nisan 2020 10:55
SİYONİST GÜÇLER KUDÜS'TE MAHALLELERE BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün şafak vakti işgal altında olan Kudüs şehrindeki birçok mahalleye saldırılar düzenledi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Silvan beldesindeki Ebu Tayeh semtini basıp Ala, Mahmud ve Ahmet Ebu Tayeh adlarında ki 3 genci şiddetli bir şekilde dövdükten sonra tutukladığını belirtti.
İşgalci güçler, gençleri tutukladığı sırada olay yerinde toplanan ve duruma tepki gösteren sivillerin dağılması için gerçek mermilerle havaya ateş açtı.
İşgal güçleri, Silvan’daki Aynu’l-Levze mahallesine de saldırı düzenleyip sivillere doğru rastgele ateş açtı. 
Doğu Kudüs’teki el-İseviyye mahallesinde ise işgal güçleri ve gençler arasında çatışmalar çıkmasının yanı sıra işgal güçleri Ubeyd mahallesine saldırı düzenleyip sivillere rastgele ateş açtı. 
İşgal kuvvetleri, Kudüslülerin direncini kırmak, şehirlerinden zorla göç etmelerini sağlayıp bölgeyi Yahudileştirmek ve yerleşim projelerini uygulamak için gerek mahallelere düzenlediği baskınlarla gerek gençleri tutuklayarak Kudüs’ü sürekli saldırı altında tutuyor. 
Filistin merkezli haber kaynaklarında yer alan haberlere göre işgalci İsrail koronavirüs salgınının yayılmasına karşı alınan önlemlere dikkat etmeksizin Filistinlilere yönelik baskınlarına hız kesmeden devam ediyor
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar