ABD KONGRESİNİN 11 ÜYESİNDEN SİYONİST REJİME UYARI

 

Görüntülenme: 1854 Tarih: 09 Nisan 2020 15:12
ABD KONGRESİNİN 11 ÜYESİNDEN SİYONİST REJİME UYARI

Amerika kongresinden 11 üye, Siyonist rejim elebaşlarına yazdıkları mektupta Ürdün nehri batı yakasının işgal topraklarına ilhak sürecinin başlanmasına tepki gösterdiler.

Söz konusu 11 üye Siyonist rejimin batı yakayı ilhakı ile ilgili yeni kararlarının temsilciler meclisi istekleri ile çeliştiğini belirterek, böyle bir girişimin tehlikeleri hakkında Siyonist rejimi uyardılar.
Korsan rejim başbakanı Benyamin Netanyahu Salı günü yaptığı açıklamada, Ürdün vadisinin ilhakı konusunda Mavi-Beyaz parti başkanı Benny Gantz ile bazı anlaşmalara vardığını ve kabinenin kurulduğu ilk 6 ayda bunu gerçekleştireceklerini duyurdu.
Kuzeyde Teberiye gölünden başlayan ve Ölü Deniz’e kadar uzanan Ürdün vadisinin Ölü denizden Ürdün nehri batı yakasına kadar olan bölümü siyonist rejim tarafından işgal edilmiştir.
Siyonist rejim televizyonu 13.kanalın bildirdiğine göre Ürdün vadisinin ilhak süreci ve hakimiyeti konusu, kabinenin kurulmasında Netanyahu ve Gantz arasındaki en büyük ihtilaf konusudur. Fakat görünüşe göre ikili arasında konu ile ilgili bazı anlaşmalar sağlanmıştır.

parstoday

Yorumlar