İRAN'I KARALAMAYA ÇALIŞAN NETANYAHU ÇUVALLADI

 

Görüntülenme: 1821 Tarih: 02 Nisan 2020 20:02
İRAN'I KARALAMAYA ÇALIŞAN NETANYAHU ÇUVALLADI

Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu geçen gün bu rejimin güvenlik kabinesinin oturumunda bir video yayımlayarak, İran korona virüs kurbanlarını çöplerin arasına gömdüğünü iddia etmişti, ancak daha sonra bu video 2007 yılında yayımlanan bir diziye ait görüntüler olduğu ortaya çıktı.

IRNA’nın haberine göre, siyonist rejimin kanal 13’ü korsan İsrail kabinesinden iki bakandan naklen geçtiği haberinde, İsrail başbakanlık bürosu bu video Netanyahu tarafından bir belge olarak yayımlanmasından sonra videonun 2007 yılında Amerika’da yayımlanan bir diziye ait görüntüler olduğunu fark ettiğini belirtti.

Kanal 13, Netanyahu bu videoyu İran’la ilgili görüntüler adına kabine üyelerine gösterdiğini kaydetti.

Bu video geçen hafta bazı muhalif medya organları tarafından sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanmıştı. Netanyahu ise görüntülerin gerçek olup olmadığını araştırmadan kabine üyelerine gösterdi.

Netanyahu’dan önce Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere bazı Amerikalı yetkililer de İran Sağlık Bakanlığı’nın korona virüs salgını ile ilgili verileri sorgulamaya çalışmıştı.

 

Dünya sağlık örgütü DSÖ Başkanı Tedros Adhamon Gabrisos ise geçenlerde Amerika’nın CNBC kanalına verdiği mülakatta bu iddiaları reddederek, DSÖ kendi mekanizmaları ile ülkelerin bu konuda uygulamalarını gözetlediğini, İran’ın açıkladığı verilerde hiç bir kuşkuya rastlamadıklarını belirtti.

parstoday

Yorumlar