HAMAS SÖZCÜSÜNDEN GERİ DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİ AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 2181 Tarih: 01 Nisan 2020 00:17
HAMAS SÖZCÜSÜNDEN GERİ DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİ AÇIKLAMASI

Filistin İslami direniş hareketi Hamas sözcüsü, “”geri dönüş” gösterilerinin Filistin halkının Kudüs’ü işgal eden rejime karşı sürekli mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

El-Alem kanalının bildirdiğine göre Hamas sözcüsü Haazım Kasım dün yaptığı açıklamada, “geri dönüş” gösterilerinin Amerika’nın Filistin meselesini silme çalışmalarına verilen cevap olduğunu söyledi.
Kasım Siyonist rejimin direniş araçlarını kısıtladığını ve kontrol ettiğini sandığını, fakat büyük Filistin halkının yeni bir girişimi olan geri dönüş gösterilerinin, Siyonistlerin tüm hesaplarını altüst ettiğini ve Filistinlilerin vahdetini gösterdiğini söyledi.
Geri dönüş yürüyüşlerinin Filistinlilere yeni bir güç kazandırdığını belirten Hamas sözcüsü böylece mücadele ve cihat araçlarını yarattığını ve işgalcileri Filistin topraklarından ihraç edeceklerini söyledi.
Geri dönüş gösterileri bir Mart 2018 tarihinden ve Asrın Anlaşması maddelerine bu cümleden Filistinli mültecilerin yurtlarına geri dönüş hakkının alınmasına itiraz amacı ile her Cuma günü düzenleniyor.
Düzenlenen gösteriler sırasında şimdiye kadar en az 330 Filistinli Siyonist rejim askerlerinin kurşunlarına hedef olarak şehit olurken en az 18 bin Filistinli de yaralanmıştır.

parstoday

Yorumlar