ARAP ÜLKELERİNDE FAALİYET GÖSTEREN ONLARCA KURULUŞTAN TÜM DÜNYAYA FİLİSTİN, YEMEN VE İRAN ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 1764 Tarih: 29 Mart 2020 12:14
ARAP ÜLKELERİNDE FAALİYET GÖSTEREN ONLARCA KURULUŞTAN TÜM DÜNYAYA FİLİSTİN, YEMEN VE İRAN ÇAĞRISI

Arap ülkelerinde bulunan onlarca kuruluş, merkez ve cemiyet, korona salgınının ardından ortak bir açıklama yaparak, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının kaldırılmasını istediler.

Arap ülkelerinde bulunan 62 kuruluş ve merkez ortak açıklamada, Yemen'e yönelik ablukanın kaldırılması ve Filistin milletine karşı saldırıların durdurulması ve insani yardımların yapılması çağrısında bulundular.

Arap kuruluşları ayrıca BM'den ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının iptali doğrultusuna hareket ederek, İran milletine medikal ekipmanların tedariki için çalışmasını istediler.

Açıklamada ayrıca, BM, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ve Avrupa Birliği'nden de Filistin ve Yemen milletlerine insani ve mali yardımlar sunmaları istendi.

Açıklamada, askeri ve düşmancı hedefleri güden biyolojik ve mikrobik merkezlerin tamamının kapatılması için BM'nin hareket geçmesi istendi.

Arap kuruluşları, dünyadaki tüm insan hakları örgüt ve kuruluşlarına korona salgını ile mücadelede hükümetlere yardım etmeleri çağrısında bulundular.

 

Son rakamlara göre, dünyada 660 binden fazla insan koronaya yakalanmış, bunlardan 30 bin 800'yü hayatını kaybederken 142 bini ise iyileşmiştir.

parstoday

Yorumlar