NETANYAHU İLE GANTZ ANLAŞTI MI?

 

Görüntülenme: 1911 Tarih: 29 Mart 2020 05:21
NETANYAHU İLE GANTZ ANLAŞTI MI?

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve İsrail Dayanıklılık Partisi başkanı Benny Gantz bugün (29 Mart Pazartesi) sabah, İsrail Birlik Hükümeti kurma çabaları sonucunda önemli anlaşmaya vardıklarını açıkladı.
 
İki parti arasında dün akşam başlayıp sabaha kadar devam eden toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada, koalisyon hükümeti konusunda anlaşma imzalamak için gün içinde başka bir toplantı düzenleneceği belirtildi.
 
Anlaşmanın tüm şartlarına ilişkin taraflar arasında görüş birliğine varıldığı ifade edildi. Likud partisi yetkilileri, Netanyahu’nun mevcut bakanlara bakanlık görevleri yerine İsrail büyükelçisi olarak görev vermesinin beklendiğini söyledi.
 
İki parti arasında gerçekleşen müzakerelerden sonra, İsrail’in Dayanıklılığı Partisi’nin dışişleriyle ilgisinin olmadığı, çünkü Gabi Aşkenazi’nin bu mevkiyle ilgilenmediği söylendi. Daha önceki söylentilerde Benny Gantz’ın bir buçuk yıl Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunacağı sonra Güvenlik Bakanlığı’na geçeceği ardından da Başbakan olacağı iddia ediliyordu.
 
Diğer taraftan Gantz ve ekibinin, Sağlık ve İç Güvenlik bakanlıklarını alacağı ve Likud Partisi’nin Meclis Başkanlığından feragat edeceği belirtildi.
 
İsrail Parlamentosu başkanlığından istifa eden Yuli Edelstein Dışişleri Bakanlığını talep ederek, Gantz ve ekibinin bu bakanlığı kendilerine bırakması durumunda bu sorunun çözülebileceğini belirtti.
 
Toplantıda gündeme getirilen konulardan biri de Netanyahu’nun bir buçuk yıl başbakanlıkta kalmasından sonra ne tür bir görev alacağıydı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar