GAZZE'YE ÖZGÜRLÜK FİLOSU YOLA ÇIKACAK MI?

 

Görüntülenme: 2378 Tarih: 28 Mart 2020 04:46
GAZZE'YE ÖZGÜRLÜK FİLOSU YOLA ÇIKACAK MI?

Özgürlük Filosu Koalisyonu, korona virüsünün bütün dünyayı etkisi altına almasından dolayı yaşanan sağlık sorunları sebebiyle Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye doğru yola çıkarılması işleminin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.
 
Koalisyon bugün yaptığı açıklamada filonun yola çıkarılması tarihinin bütün dünyada ve bu arada Özgürlük Filosu'nun uğrayacağı limanlarda yaşanan genel sağlık sorunları sebebiyle devam eden müracaatlara göre belirleneceğini duyurdu.
 
Koalisyonun yaptığı açıklamaya göre filo bu yılın Nisan ve Mayıs aylarında Avrupa'nın güneyindeki muhtelif limanlara uğramayı ve Mayıs sonunda, işgal güçlerinin 2010'da harekete geçen Mavi Marmara gemisine ve Özgürlük Filosu'na saldırıda bulunarak barış aktivistlerinden 10 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmasının onuncu yıldönümüne denk gelen günlerde Gazze'ye ulaşmayı planlıyordu.
 
Verilen bilgilere göre Koalisyon bu yıl yolculuğunu tamamlamak için destekçilerin yardımlarıyla bir motor satın almıştı. Bu motorun yolculuğunu tamamlayabilmesi için gerekli bazı maddelerin ve yakıtın satın alınması için bir miktar da yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
 
Koalisyon açıklamasında ayrıca Gazze'ye tıbbi malzemelerin sokulmasına izin verilmesi için uluslararası kamuoyunun İsrail işgal devletine baskı yapması konusunda Filistin İnsan Hakları Merkezi gibi insan hakları kuruluşlarının çağrılarına destek verdiğini dile getirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar