FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN İRAN'A AMBARGO UYGULAYAN ABD'YE KINAMA

 

Görüntülenme: 2343 Tarih: 28 Mart 2020 13:59
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN İRAN'A AMBARGO UYGULAYAN ABD'YE KINAMA

Filistin İslami Cihat Hareketi, korona virüs salgını hızla yayıldığı bir sırada Amerika terör devletinin İran ve başka ülkelere dayattığı yeni yaptırımları kınadı.

Konu ile ilgili bir bildiri yayımlayan Filistin İslami Cihat Hareketi, Amerika yönetimi korona virüs salgını ve bu şom hastalığın İran ve dünya genelinde yayılmasını utanmaz bir şekilde siyasi emellerine alet ettiğini ve İran İslam Cumhuriyeti’ne daha fazla yaptırım ve iktisadi kuşatma dayattığını belirtti.

Filistin İslami Cihat Hareketi bildiride, Amerika terör devletinin politikaları hasmane ve her türlü insani değerlerden ve ahlaktan uzak olduğunu ve bu insanlık dışı uygulama, uluslararası camia ve beşeri toplum korona virüs adında büyük bir afetle mücadelede siyasi ihtilafları bir kenara bırakması gerektiği bir sırada gündeme geldiğini vurguladı.

ABD Hazine Bakanlığı 26 Mart Perşembe günü İran bağlantılı 15 kişiyi ve 5 kurumu terörle mücadele bahanesiyle yaptırım listesine aldı.

Son haftalarda İran ve dünya genelinde korona virüs salgını başladıktan sonra birçok uluslararası kurum ve kuruluş ve Türkiye, Rusya, Pakistan ve Çin başta olmak üzere birçok ülkenin liderleri Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı illegal ve tek yanlı yaptırımların kaldırılmasını istedi.

 

Ancak ABD Başkanı Donald Trump yönetimi bu talebe karşı çıkıyor.

parstoday

Yorumlar