GAZZE'DE KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ MÜ?

 

Görüntülenme: 2041 Tarih: 19 Mart 2020 12:07
GAZZE'DE KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ MÜ?

Gazze Şeridi’ndeki Hükümet Bilgi Merkezi’nin medya bürosu başkanı Selame Maruf, Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra ve İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezm dün akşam düzenledikleri basın toplantısında gündemi meşgul eden virüsle ilgili yaptıkları açıklamada, Gazze’de şimdiye kadar korona virüs vakası görülmediğini vurgulayarak 787 Filistinlinin karantina altına alındığını belirttiler.
 
Sağlık Bakanlığı sözcüsü el-Kudra konuyla ilgili şunları söyledi: Karantina merkezlerinde bulunan hasta sayısı 787’dir ve bunlardan 100’ü için özel yerler hazırlanmıştır.
 
Medya Merkezi’nin aktardığı bilgiler, bazı yaşlı ve hastaların rahat etmesi için Gazze’deki bir otele nakledilmelerinin yanı sıra, evlerde karantina altında tutulan 830 kişiye saha takibi uygulandığını ve hiçbirinde virüs tespit edilmediğini içermektedir.
 
Yetkililer ayrıca okulların tatil edildiği bir dönemde lise öğrencileri için hazırlanan iki binden fazla eğitim videosu ile öğrencilerin eğitimlerine uzaktan devam ettiğini belirterek, toplantıları durdurmaya ve halkı kalabalık ortamlardan uzaklaşmaya çağırdılar.
 
Konuşmacılar uluslararası toplum ve örgütleri kuşatma altında olan Gazze halkına karşı sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı ve Gazze’ye geri dönenlerin sağlık durumunun dikkatle incelendiğini vurguladı. Karantina altında tutulanlara virüs bulaşmadığını, Gazze Şeridi’nde hala virüs vakası görülmediğini ve yapılan tüm testlerin negatif çıktığını da belirttiler.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar