HAMAS'TAN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 1851 Tarih: 15 Mart 2020 08:59
HAMAS'TAN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Halil el-Hayye, hükümet işlerindeki kardeşlerle, korona virüsünün Gazze Şeridi’ne girişini önlemek için bazı gerekli önlemler alınması üzerinde anlaştıklarını vurguladı.
 
Dr. El-Hayye, hükümet yetkilileriyle Gazze Şeridi’ndeki korona virüsüne karşı hazırlık ve tedbir alma konulu basın açıklamasında, Filistin halkını tüm talimatlara uymaya ve meseleyi ciddiye almaya çağırdı. 
 
Dr. El-Hayye açıklamasında, mesele ile bağlı araştırma yapan uzmanların Gazze Şeridi’nde korona virüsü vakasının bulunmadığı ifadelerini dile getirerek, Allah’tan (c.c) Filistin halkını tüm hastalık ve salgınlardan koruması için niyazda bulundu. Enfeksiyonun Gazze Şeridi’ne girmemesi için hükümetteki ilgili tüm tarafların her türlü önlemi aldıklarına dikkat çekti.
 
El-Hayye Gazze halkından sosyal etkinlikler, ulusal toplantılar, geçişler ve düğün toplantılarına katılmamalarını isteyerek, bakanlığın duyurmuş olduğu talimatlara ciddiyetle yanaşmaları talebinde bulundu.
 
El-Hayye ayrıca, toplumsal ve ulusal sağlığın insanlığa bahşedilen bir emanet olduğunu ve bu konuda yardımlaşmanın ulusal bir yardımlaşma olduğunu ve Filistinlilerin sağlığına katkı sağlayacağını vurguladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar