NETANYAHU'NUN DURUŞMASI ERTELENDİ

 

Görüntülenme: 1619 Tarih: 15 Mart 2020 06:32
NETANYAHU'NUN DURUŞMASI ERTELENDİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun bu Salı günü başlaması beklenen duruşması ile ilgili şüpheli bir adım atıldı ve İsrail Adalet Bakanı Amir Ohana dün gece 24 saat boyunca mahkemelerde özel acil durum uygulanacağını bildirdi.
 
İsrail Adalet Bakanı Ohana, bu adımın Sağlık Bakanlığı’ndaki meslek kuruluşlarının önerisi üzerine, Mahkeme İdaresi ve Hükümetin Hukuk Danışmanı Avichai Mandelblit ile  koordinasyon içinde atıldığını açıkladı.
 
Açıklamaya karşılık olarak Yönetimin Dürüstlüğü Hareketi, ilgili makamlardan ve hükümetin hukuk danışmanından, Bakan Ohana’nın şu anki pozisyonunun böyle bir şeyi yapma yetkisi vermediğini belirterek, kararın dondurulması talebinde bulundu. 
 
Hareket, Bakan Ohana tarafından çıkarılan düzenlemelerin insanın onuru ve özgürlüğü yasasıyla bağdaşmadığını, onaylanması için Knesset’e sunulmadığını ve bu nedenle geçersiz olduğunu bildirerek şu uyarıda bulundu: Bu düzenlemeler sadece Netanyahu’yu adalete teslim etmekten kaçınmayı amaçlıyor ki bu da İsrail Devletinde yasaların çiğnenmesi demektir.
 
Geçen hafta işgal altındaki Kudüs’teki İsrail Merkez Mahkemesi, Netanyahu’nun yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili duruşmasının 45 gün ertelenmesi talebini reddetti ve Netanyahu’nun duruşmaya katılmasının zorunlu olduğuna karar verdi.
 
İsrail Başsavcılığı geçen senenin Aralık ayında, Netanyahu hakkında 3 rüşvet vakası, sahtekarlık ve güvenlik ihlali suçlarından yargılanmasına karar vermişti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar