HAMAS'TAN ABD'NİN KUDÜS KARARINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 2095 Tarih: 13 Mart 2020 09:53
HAMAS'TAN ABD'NİN KUDÜS KARARINA TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kudüs şehrindeki Filistinlilerin kimliklerini (İsrail vatandaşı olmayanlar) şeklinde değiştirmesinin, Filistin halkına karşı ABD Yönetimi tarafından işlenen yeni bir suç olduğunu bildirdi.
 
Hareket sözcüsü Hazım Kasım, dün yaptığı basın açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu saldırgan tavrının, radikal Siyonist çıkarları temsil eden “Yüzyılın Anlaşması” projesi bağlamında büyük suçun bir parçası olduğunu söyledi.
 
Kasım ayrıca, işgalci İsrail’in ve Amerikan yönetiminin tüm çabalarının, Kudüs’ün ve Filistin halkının kimliğini değiştirmeyi asla başaramayacağını belirterek, dünyada hiçbir gücün tarihi gerçekleri ve realiteyi değiştiremeyeceğine dikkat çekti.
 
Filistin halkının, Amerikan-Siyonist ortak saldırılarına rağmen, Kudüs özgürlüğünü tekrar elde edene kadar direnişe devam edeceğini de sözlerine ekledi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı dün, dünyadaki insan hakları durumu ile ilgili yayınlanan bir raporda, Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin genel tanıtımını, kentin “Filistin sakinleri” olarak değil “Arap sakinleri” veya “İsrail vatandaşı olmayanlar” şeklinde belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar