GAZZE'DE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ARTIRILDI

 

Görüntülenme: 2093 Tarih: 13 Mart 2020 02:18
GAZZE'DE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Gazze Şeridi’ndeki Hükümet Çalışmalarını İzleme Komitesi, korona virüsü ile mücadele için alınan yeni kararlar ve önlemlerle ilgili bir açıklama yaptı. 
 
Komite, dün Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin ve diğer tüm kurumların personellerinin virüsün vatandaşlara bulaşmasını engellemek için gösterdikleri çabayı takdirle karşıladıklarını belirterek, vatandaşların da önlem almalarının gerekliliğine dikkat çekti.
 
Komite ayrıca, virüsün bulaşmasını sınırlandırmak için zaruri durumlar dışında Filistinlilerin bir sonraki duyuruya kadar kontrol noktalarından ve geçitlerden geçmesinin yasak olduğunu bildirerek geçenlerin zorunlu karantina uygulamasına tabi olacağını ekledi.
 
Komite konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okulların ve tüm eğitim kurumlarının kapatılması kararının Mart ayı sonuna kadar uzatıldığını, virüs bulaştığından şüphelenilen herkesin kontrol altına alınacağını duyurdu.
 
Komite, bu kararların yürürlüğe girmesinden önce Gazze’ye girenlere karantina prosedürlerinin uygulanacağını, buna uymayanların yasal sorgulamaya tutulacağını belirtti. Ayrıca virüse karşı önlem olarak vatandaşların kalabalık ortamlardan sakınmaları gerektiğini de söyledi.
 
Komite, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan talimat ve direktiflere göre önleyici tedbirlere tam dikkat gösterdiklerini de vurguladı.
 
Ayrıca, sosyal medyada yayınlanan kaynağı belirtilmeyen bilgiler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirten Komite, Sağlık Bakanlığı veya resmi kaynaklar tarafından yayınlanmadığı sürece korona virüsü ile ilgili hiçbir habere itimat edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.
 
Bu tedbir talimatlarının 13 Mart, Cuma itibariyle başlayacağı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar