HAMAS'TAN 'EL ARMA' DAĞI SAVAŞI AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 2115 Tarih: 11 Mart 2020 18:37
HAMAS'TAN 'EL ARMA' DAĞI SAVAŞI AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi “Hamas” bugün Nablus’un güneyindeki Beyta beldesindeki “el-Arma” dağında, işgal güçleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda şehit edilen Muhammed Abdülkerim Hamayel (15) için taziye mesajı yayınladı.
 
Hareket konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi: İsrail işgal güçlerinin halkımıza karşı işlediği suçlar, sivillere karşı işlenen suçlar kapsamında uluslararası kurumları harekete geçirmesi gerekiyor.
 
1988’den bu yana el-Arma dağında, Yahudi yerleşimciler ile bölge halkı arasındaki çatışmaların devam etmesi, Filistinlilerin vatanlarına olan bağlılıklarının göstergesi olup, sahip oldukları her şeyle onu savunacaklarını ortaya koymaktadır.
 
Hareket konuyla ilgili açıklamasında ayrıca şöyle dedi: el-Arma dağını koruyan kahraman Filistin halkımız, işgal altındaki topraklarımızın her karışını koruyacak olan direnişin nabzını oluşturmaktadır.
 
Yahudi yerleşimine karşı Halk Komitelerinin kurulmasının, İsrail işgal hükümeti tarafından yapılan toprak gaspı planlarına karşı da pratik bir yanıt olduğunu belirten Hamas, açıklamasında, şehitlerin kanlarının Filistin direnişi için yakıt olacağını ve Batı Şeria ile Kudüs’te işgalcilerin her türlü oyunları karşısında dimdik ayakta duracaklarını, işgalcilerin hiçbir zaman Filistin halkının iradesini  kıramayacaklarını vurguladı.
 
Bugün Beyta beldesindeki el-Arma dağında işgal güçleri ile bölge halkı arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli Muhammed Abdülkerim Hamayel (15) şehit edilirken, 112 kişi de yaralandı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar