RAMALLAH'TA TUTUKLAMA FURYASI

 

Görüntülenme: 2391 Tarih: 11 Mart 2020 19:41
RAMALLAH'TA TUTUKLAMA FURYASI

İsrail işgal güçleri bu sabah, işgal altındaki Batı Şeria’nın merkezindeki Ramallah’ta, birkaç köyü hedef alan baskın kampanyası başlattı. Baskın sırasında evler aranırken, bölge halkı ve özellikle çocuklar korku dolu anlar yaşadı. Ayrıca açılan ateş sonucunda Filistinli bir genç yaralandı.
 
Sabah saatleri boyunca İsrail işgal güçleri, Ramallah’ın batısındaki Deir Ebu Meşal köyüne baskın düzenledi, evleri aradıktan sonra, Muhammed Derviş Ata ve Abdurrahman Fethi el-Bergûsî’yi tutukladı. Ramallah’ın batısındaki Safa köyüne düzenlenen baskında ise Muhammed İsam Hamd tutuklandı.
 
İşgal güçleri ayrıca, Ramallah’ın kuzeyindeki Kuber köyünde bulunan evine baskın düzenledikten sonra Ziya Meşal el-Bergûsî’yi tutukladı. Başka bir baskın, Ebu Şüheydam köyünde yaşandı. İsrail istihbarat servisinin ifade vermeye çağırdığı Filistinli üç gencin bırakılmasından sonra köyde çatışmalar çıktı.
 
İşgal güçleri, Ramallah’ın batısındaki Deir Nizam köyünün girişinde Usame Muhammed et-Temîmî ve Ramiz et-Temîmî’ye ateş açtıktan sonra kendilerini tutukladı.
 
Yerel kaynaklar, küçük yaştaki Usame’nin bacağından vurulduğunu ve şimdiye kadar durumu hakkında herhangi bir bilgi alınamadığını belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar