SİYONİST YERLEŞİMCİLER ET TİYRE MAHALLESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2039 Tarih: 10 Mart 2020 18:19
SİYONİST YERLEŞİMCİLER ET TİYRE MAHALLESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçlerinin himaye ettiği Yahudi yerleşimciler, dün akşam saatlerinde Batı Yaka'nın orta bölgesindeki Ramallah şehrinin Et-Tiyre mahallesine baskın düzenlediler.
 
Görgü tanıkları yahudi yerleşimcilerin adı geçen mahalleye baskın düzenlediklerini ve ellerindeki silahlarla rasgele etrafa ateş ederek arbede çıkardıklarını; aynı vakitlerde işgal güçlerinin de onları himaye etmek amacıyla aynı yere baskın düzenlediklerini ve bu baskınların karşılıklı çatışmalara neden olduğunu belirttiler.
 
Batı Yaka bölgesinde birçok yere yahudi yerleşim merkezi inşa edilmiş durumda ve buralarda 800 bin civarında yahudi yerleşimci yaşıyor. Bunların gençleri özellikle Filistinlilere karşı ırkçı düşüncelerle yetiştiriliyor ve sık sık onlara, arazilerine ve evlerine saldırılar düzenliyorlar. Filistinlilerin onlara karşı kendilerini savunmaları durumunda da işgal güçleri müdahalede bulunarak onları bölgeden güvenlikle uzaklaştırıyorlar.
 
İşgal yönetimi Filistinliler açısından sürekli tehlike arz eden bu yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek ve yerleşimcilerin sayılarını artırmak için yeni projeler geliştiriyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar