SİYONİST GÜÇLER 400 ZEYTİN AĞACINI SÖKTÜ

 

Görüntülenme: 1811 Tarih: 09 Mart 2020 08:21
SİYONİST GÜÇLER 400 ZEYTİN AĞACINI SÖKTÜ

Bugün, İsrail işgal güçleri, Beytüllahim’in batısındaki Vadi Fûkîn köyünde yüzlerce zeytin fidanını söktü.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal güçleri, köyün batısındaki Şab Buhûr bölgesinde, Muhammed Mahmud el-Hurûb’a ait 400’e yakın zeytin fidanını söktü.
 
Kaynaklar ayrıca, son iki hafta boyunca Yahudi yerleşimcilerin, Beytüllahim’in güneyindeki el-Hıdır topraklarında yaklaşık 800 zeytin ağacı ve asmayı kestiklerini belirtti.
 
Vadi Fûkîn, Batı Şeria şehirlerinden Beytüllahim’in yaklaşık 10 km batısında bulunan bir Filistin köyüdür ve senelerdir toprakları Yahudi yerleşimciler tarafından yağmalanmaktadır. 1967 savaşı ve sonraki dönemlerde 8300 dönümlük arazisine Yahudi yerleşimcileri tarafından el konulmuştur. Ayrıca Husan, Nahhâlin, el-Cuba ve Vadi Fûkîn köyleri arasında bulunan 700 dönümlük bir araziye de Beitar İllit Yahudi yerleşkesini inşa etmek için el koyuldu.
 
Köyün topraklarının %80’i, işgal altındaki “Yeşil Hat” sınırı içerisindedir ve gerçek sahiplerinin alana girişi yasaklanmıştır. Bu köy ateşkes hattı olarak adlandırılan köylerden biridir ve Beitar, İllit, Mofi Beitar, Sur Hadasa ve Hadar Beitar dahil olmak üzere 5’ten fazla Yahudi yerleşkesiyle çevrilidir. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar