BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

 

Görüntülenme: 2339 Tarih: 09 Mart 2020 00:58
BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

Bugün, İsrail işgal güçleri, Batı Şeria’daki Tulkerem kentinde, eski esirlerden Hamas’ın üst düzey bir isminin de bulunduğu birkaç Filistinliyi hedef alan tutuklama kampanyası başlattı.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal güçleri, Tulkerem kentinin Şuveyke mahallesindeki İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın üst düzey isimlerinden biri olan Şeyh İyad Nasır’ı, evine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra tutukladı. Hareket lideri İyad Nasır, daha önce birkaç yılını işgal hapishanelerinde geçirmişti.
 
Yerel kaynaklar, İyad Nasır’ın birkaç kez İsrail Yönetimi tarafından tutuklandığını ve aylar önce serbest bırakıldığına dikkat çekti.
 
Kaynaklar ayrıca, Tulkerem’deki kampı basan onlarca işgal askeri ile Filistinliler arasında çatışmaların çıktığını, işgal güçlerinin Filistinlilere ses ve gaz bombaları ile saldırdıklarını ifade etti.
 
Saldırı sırasında işgal güçleri, Yahya Süvey, Halit Abdurabbih ve Müneccid Rızvan’ı tutukladı.
 
İşgal güçleri Ramallah’ın doğusundaki Silvad köyüne de baskın düzenleyerek, Hasan Teysir Hammad ve Salih Abdullah Siyağa’nın evlerini bastı, arama yaptıktan sonra tutukladı. İşgal askerleri ayrıca, Ramallah’ın doğusundaki Beytin köyünden genç Hâdi Abdullah Hammad’ı da tutukladı.
 
İşgal güçleri, el-Halil’in kuzeyindeki el-Arrub kampına saldırı düzenledi, arama yaptıktan sonra dört genci tutukladı. Daha sonra çıkan çatışmada, gerçek mermiler ve gaz bombaları ile halkı hedef alan işgal askerlerinin saldırılarına gençler molotof kokteylleri ile karşılık verdi.
 
Yerel kaynaklar tutuklananların, Abdülkerim Halit Ebu Sel, Macit Teysir et-Titi, Amr Halit el-Bedevi ve Ahmed İzzet es-Sebatin olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar