HAMAS'TAN BİRZEİT ÜNİVERSİTESİNİN ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

 

Görüntülenme: 2114 Tarih: 06 Mart 2020 05:32
HAMAS'TAN BİRZEİT ÜNİVERSİTESİNİN ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal güçleri tarafından, Birzeit Üniversitesi’ndeki İslami Kitle öğrenci grubu aktivistlerine karşı başlatılan tutuklama kampanyasının ve dün gece 11 öğrencinin tutuklanmasının, İslami Kitle öğrenci grubu faaliyetlerini ve önümüzdeki Nisan ayında Üniversitede yapılması planlanan Öğrenci Konseyi seçimlerinin seyrini değişmeye yönelik etkileme girişimi olduğunu vurguladı.
 
Hamas, bugün konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: Birzeit Üniversitesi öğrencilerinin farkındalığı ve sadakati, işgalcinin planlarını başarısızlığa uğratan bir baraj gibidir ve Filistin Üniversitelerindeki Öğrenci Hareketi, devrimci ve mücadeleci bilincin inşasında büyük örnek oluşturmaktadır. 
 
Hamas, Birzeit Üniversitesi ile Filistin’deki diğer üniversitelerindeki İslami Kitle grubu öğrencilerini selamlayarak şunları söyledi: İslami Kitle grubu öğrencileri, yıllardır yapılan zulme ve tehditlere rağmen meydan okumaya devam eden gençliğin kararlılığını ve azmini üst sıralara taşımıştır. Filistin Öğrenci Hareketi, mücadelede ve Filistin direnişinde her zaman lider olmuştur.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar