MİKE POMPEO'DAN SİYONİST REJİME YERLEŞKE DESTEĞİ

 

Görüntülenme: 1901 Tarih: 04 Mart 2020 12:37
MİKE POMPEO'DAN SİYONİST REJİME YERLEŞKE DESTEĞİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Filistin'in işgal altındaki Batı Yaka bölgesinde tamamen yasa dışı bir şekilde kurulmuş olan yahudi yerleşim merkezlerinde çalışan şirketleri cezalandıran BM üyesi ülkelere uyarı yazısı gönderdi.
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Filistinlilerin zorla gasp edilmiş arazileri üzerine yasa dışı bir şekilde kurulmuş olan yahudi yerleşim merkezlerinde çalışan 100 şirket arasında 6 Amerikan şirketini de saymıştı.
 
Bunların arasında Expedia, Booking Holding, General Mills, Motorola gibi şirketler var.
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin raporunda söz konusu yahudi yerleşim merkezlerinde çalışma yapan şirketlerin Filistin halkının medeni, siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel haklarına tecavüz ettikleri dile getirilmişti.
 
Pompeo dün (2 Mart Pazartesi) yaptığı açıklamada, yayınlanan bildirilerin koyduğu ölçülerin geçersiz kılınması ve yetkinin genişletilmesine karşı çıkılması konusunda BM üyesi ülkeleri kendileriyle birlikte hareket etmeye çağırdı ve söz konusu listenin ABD şirketlerine karşı kullanılması çabalarını engellemek için konuyu sıkı takibe alacaklarını belirtti.
 
Pompeo aynı zamanda yahudi yerleşim merkezlerinde çalışma yapan Amerikan şirketlerine yapacakları destek hakkında açıklamada bulundu ve bu şirketlerin ticari faaliyetlerinin zorlaştırılması amacıyla BM'ye bağlı herhangi bir organın yönlendirme yapmasını da kesinlikle reddettiklerini söyledi.
 
Pompeo geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı açıklamada da söz konusu yerleşim merkezlerini kendilerinin aslında yasa dışı olarak görmediklerini belirtmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar