SEÇİMİ KAZANAN NETANYAHU'DAN KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 2007 Tarih: 04 Mart 2020 13:20
SEÇİMİ KAZANAN NETANYAHU'DAN KIŞKIRTICI AÇIKLAMALAR

Likud Partisi'nin birinci olduğu işgal rejimi seçimlerinin ardından bir konuşma yapan İsrail işgal hükümeti başbakanı Benyamin Netanyahu,  Batı Yaka topraklarını ve Gavru'l-Urdun (Ürdün Vadisi) bölgesini İsrail egemenliğine alma, Arap ülkeleriyle ve İslam ülkeleriyle ilişkileri normalleştirme, ABD ile bir savunma ittifakı kurmak üzere anlaşma imzalama ve İran tehdidine son verme sözü verdi.
 
Netanyahu, seçim zaferi konuşması olarak nitelendirilen konuşmasında elde edilen sonuçlara göre Likud Partisi'nin dünkü seçimlerde büyük bir zafer elde ettiğini dile getirdi. Bu zaferin bütün engellemelere rağmen gerçekleştiğini, bütün beklentilerin üstünde olduğunu ve 1996 zaferinden de büyük olduğunu söyledi.
 
Netanyahu konuşmasında, en kısa zamanda bir ulusçu hükümet oluşturmak için sağcı partilerin liderleriyle bugün bir araya geleceğini belirtti.
 
Mavi Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz ise yaptığı açıklamada böyle bir sonuç beklemediğini, yaşanan kayıptan dolayı ortaklarının acılarını paylaştığını dile getirdi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar