İSMAİL HENİYYE ABBAS YÖNETİMİNE DÖRT SEÇENEK SUNDU

 

Görüntülenme: 2100 Tarih: 04 Mart 2020 14:30
İSMAİL HENİYYE ABBAS YÖNETİMİNE DÖRT SEÇENEK SUNDU

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Ramallah'taki yönetime sunulması üzere, Rus tarafına uzlaşma konusunda dört seçenek sunduklarını belirtti.
 
Heniyye "Bugün Rusya" kanalına verdiği röportajda ilk seçeneklerinin en kısa zamanda başkanlık ve parlamento seçimleri yapılması ve buna bağlı olarak Filistin Ulusal Meclisi'nin oluşturulması olduğunu belirtti. İkinci seçeneklerinin Filistin Ulusal Meclisi'nin Filistin'deki direniş gruplarının tümünü kapsayacak şekilde Ramallah dışında bir yerde toplanması olduğunu söyledi. Heniyye'nin belirttiğine göre üçüncü seçenek Filistin direniş gruplarının genel sekreterlerinin (başkanlarının) Kahire'de bir araya gelmesi. Heniyye dördüncü seçeneklerinin ise bu dönem için Filistin'in işlerini üstlenecek bir ulusal ittifak hükümetinin kurulması olduğunu belirtti.
 
İsmail Heniyye, başkan yardımcısı Salih El-Aruri, hareketin Filistin dışındaki bölgeler başkanı Mahir Salah ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Musa Ebu Merzuk'tan oluşan bir heyetle birlikte Rusya'nın başkenti Moskova'ya birkaç gün sürecek bir ziyaret için gitmişti.
 
Heniyye, televizyon röportajında kendilerinin bir ulusal uzlaşma hükümetinin kurulması için kendi hükümetlerini feda ettiklerine dikkat çekti. "Biz bu hükümetin fonksiyonunu icra etmesini ümit ediyorduk ama bu gerçekleşmedi. Sonra Muhammed İştiye hükümeti kuruldu. Bu ise Hamas ile diğer direniş grupları arasındaki anlaşmaya göre değil tamamen Ebu Mazin'in (Mahmud Abbas'ın) kararıyla oldu" dedi.
 
Heniyye, Hamas'ın bütün Arap ve İslam ülkeleriyle iyi ilişkiler kurma amacına yönelik bir strateji içinde olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar