SİYONİST GÜÇLERDEN BATI ŞERİA'YA BASKIN

 

Görüntülenme: 2350 Tarih: 27 Şubat 2020 15:28
SİYONİST GÜÇLERDEN BATI ŞERİA'YA BASKIN

Bugün sabah erken saatlerinde, Batı Şeria’nın forklı bölgelerinde, İsrail işgal güçleri tarafından başlatılan operasyonda bir kişi yaralandı ve 12 kişi tutuklandı.
 
İşgal güçleri, Kalkilya’ya yaptığı baskında, Muhammed Emîn Şa‘s, Râmî Yusuf Sennîna ve Ali el-Bedevî isimli 3 Filistinliyi gözaltına aldı.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, engelli olan Râmî Sennîna, evinde tekerlekli sandalyesinde otururken tutuklandı.
 
Baskın sırasında şehirde ayaklanmalar çıktı, genç bir vatandaş boynundan plastik mermiyle yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldı.
 
İşgal ordusu, şehrin yakınındaki 55. caddede bulunan Yahudi yerleşimcilere ait arabaların taşlanmasından sonra, Kalkilya’daki Azzûn bölgesinin kuzey girişinde inşa edilen demir kapıyı kapattı.
 
Ramallah’ta Muhammed Ebu Halil, Beytüllahim’in doğusundaki el-Ubeydiye’den Sakr Cevad Rabayea isimli vatandaşların evleri basıldı ve evleri arandıktan sonra tutuklandılar.
 
İşgal güçleri ayrıca, Cenîn’in batısındaki Kaferdân bölgesinden Muhammed Ahmed Şakik Abid’i, Selfit yakınlarındaki Karavat Beni Hassan bölgesinden Osman Asi’yi ve el-Halil’in kuzeyindeki Surif’te editörlük yapan Şâhir el-Hîh’i de tutukladı.
 
Ayrıca, işgal güçlerine bağlı özel bir birlik, Batı Şeria’nın Cenîn kampına düzenlediği baskında iki genci tutukladı.
 
Yerel kaynaklar Filistin Enformasyon Merkezine aktarmış olduğu belgide, işgal güçlerine bağlı gizli bir birimin kampı bastığını, Abdullah Hüseyin Bali ve Ömer Hüseyin Cadûn isimli iki gencin evinde arama yaptığını ve arandıkları iddiasıyla kendilerini tutukladıklarını belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar