SİYONİST UZMANLARDAN ÇOK KONUŞULACAK HİZBULLAH İTİRAFI

 

Görüntülenme: 2903 Tarih: 26 Şubat 2020 13:03
SİYONİST UZMANLARDAN ÇOK KONUŞULACAK HİZBULLAH İTİRAFI

Siyonist uzmanlar: Hizbullah hassas füzelerini kullanarak İsrail kabinesini kolaylıkla yok edebilir. Söz konusu Siyonist uzmanlar; Hizbullah'ın hassas füze projesinin amacının İsrail'deki herhangi bir hedefi onlarca metre yakınlığında bir hassasiyetle vurmak olduğuna dikkat çekilerek, bu durumun İsrail'in birlikte yaşayamayacağı bir stratejik tehdit olduğu vurgulandı.

Yahudi medyasının önde gelen televizyonlarından “Kan” “Gerçek zamanı” adlı bir belgeselde, Hizbullah'ın hassas füze projesini ele aldı. “Açık ve hassas tehlike” başlıklı bölümde, konuya dair araştırmalar izleyiciye sunuldu.

Bahsi geçen araştırmalarda, bu projenin bölgenin bu aşamasında İran ile Hizbullah'ın bakış açısının bir parçası olduğuna ve amacının İsrail'deki herhangi bir hedefi onlarca metre yakınlığında bir hassasiyetle vurmak olduğuna dikkat çekilerek, bu durumun İsrail'in birlikte yaşayamayacağı bir stratejik tehdit olduğu vurgulandı.

2013 yılında askeri istihbarat “AMAN” içerisinde tartışmaların başladığını ele alan belgesel, savaşlar arası savaş stratejisinin, Suriye'den Lübnan'a stratejik silahların aktarılmasını engellemeyi amaçladığını ifade etti.

Eski Hükümet Başkanı Ehud Barak ise, İkinci Lübnan savaşının istisnai bir başarıymış gibi halk arasında kökleşmiş bir efsane olduğunu, ancak bunun herhangi bir temele dayanmadığını belirtti. Barak, 2006 yılının sonunda 14 bin füzeye sahip olan Hizbullah'ın, 2018 yılında 140 bin füzeye sahip olmasının, geçen 12 yılda 120 bin füzenin cephaneye eklendiği, yani her yıl 10 bin füze daha elde ettikleri anlamına geldiğine işaret etti.

Hizbullah'ın hassas füze tehlikesinden bahseden Barak, bu füzelerin Güvenlik Bakanlığı Merkezi, Hükümet binası, hava kuvvetleri ve elektrik santralleri gibi hassas noktalara ulaşabildiğine dikkat çekti. Diğer yandan belgeselde İsrailli uzmanlardan biri de Hizbullah'ın hassas füzeleriyle Knesset merkezini kolaylıkla yıkabileceğini belirtti.

Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Tuğgeneral Amos Yadlin, hassas füze projesi hakkında İsrail için birinci dereceden stratejik tehdit olduğunu söyleyerek, bu konunun siyasi – güvenlik yetkilileri ve İsrail kabinesi için en önemli gündem maddesi olduğunu aktardı.

Siyonist rejimin Operasyon Bölümü Başkanı Tümgeneral Aharon Haliwa da “hassas füze tehdidi İsrail devleti için gerçek bir tehdittir” sözlerini kullanarak, bu füzeleri nükleer tehdit sonrası ikinci stratejik tehdit olarak sınıflandırdı.

Haliwa, Hizbullah'ın stratejik füzelerine dair sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durum, düşmanlarımızın şu anda İsrail devleti için hayati önemi bulunan tesislere ve altyapıya zarar verme yeteneğine sahip olduğu anlamına geliyor. Burada hem mecazi hem gerçek anlamda bu durum ile henüz büyümeden hedeflenerek savaşılması gerekiyor.”

Kaynak: Central-media

 

Çeviri: Merve Soydaş
İNTİZAR.WEB.TR

Yorumlar