HAMAS'TAN ULUSAL PROGRAM ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 1829 Tarih: 25 Şubat 2020 16:06
HAMAS'TAN ULUSAL PROGRAM ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mescidi Aksa'da, Hz. İbrahim Camisi'nde ve Filistin'in diğer camilerinde büyük sabah namazı buluşmalarının Filistin halkının mensuplarının birlikte hareket etmeleri konusunda bir adres oluşturduğunu ve bu vesileyle işgale ve uygulamalarına karşı ulusal bir program geliştirilmesi için önemli bir ilerleme kaydedildiğini belirterek bu konudaki çabaların sürdürülmesi çağrısında bulundu.
 
Hamas Hz. İbrahim Camisi'nde 25 Şubat 1994'te bir sabah namazı esnasında gerçekleştirilen korkunç katliamın 26. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: "Cinayet, suç ve katliam siyonist projenin ortaya çıktığı tarihten bu yana taşıdığı kimliğin özelliğidir. Ortaya çıktığından beri insanlarımızı katlederek ve onları yurtlarından kovarak yoluna devam etti. Ancak bu kahraman halkın iradesi onu hakkını savunmaya yöneltmiştir. Mülteci kamplarının çadırlarının içinden direnişçi kimliğini şekillendirmiştir."
 
Hamas açıklamasında; "Biz bugün, işgal yönetimi tarafından yönlendirilen ve Hz. İbrahim Camisi'nin paylaştırılması planı için gerçekleştirilen katliamın infazcısı Barush Goldstien adlı vahşi canavarın kurşunlarıyla hayatlarını kaybeden şehitlerimizi anıyoruz" dedi.
 
Açıklamada kahraman Filistin halkının direniş yolundaki ilerleyişinin bütün haklarına kavuşmadan son bulmayacağı vurgulandı.
 
Aşırı siyonist terörist Barush Goldstien 25 Şubat 1994 tarihinde o zaman Ramazan'ın on beşine denk gelen günde sabah namazı vaktinde El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenleyerek cemaatin secdeye gittiği esnada arkadan otomatik silahla mermi yağdırarak onlarca kişiyi şehit etmiş, onlarcasını da yaralamıştı. Yaralananlardan bazıları da işgal güçlerinin engellemeleri sebebiyle vaktinde hastaneye ulaştırılamadıklarından yolda hayatlarını kaybetmişlerdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar