BELÇİKA'NIN KARARI SİYONİST REJİMİ MEMNUN ETTİ

 

Görüntülenme: 1761 Tarih: 22 Şubat 2020 21:16
BELÇİKA'NIN KARARI SİYONİST REJİMİ MEMNUN ETTİ

Belçika'nın Filistin Çocuk Hakları Uluslararası Teşkilatı'nın temsilcisi Brad Parker'i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi önünde İsrail işgal rejiminin Filistin'de çocuklara yönelik olarak işlediği suçlar hakkında konuşma yapması üzere davet etme fikrinden vazgeçtiği bildirildi.
 
İsrail'in Mekan adlı medya komisyonunun bildirdiğine göre İsrail'in diplomatik kaynakları Belçika'nın bu konudaki kararından memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.
 
İsrail işgal yönetimi, Filistin Çocuk Hakları Uluslararası Teşkilatı'nın Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile ilişkili olduğunu ileri sürerek Belçika'nın onun temsilcisini BM Güvenlik Konseyi'ne konuşma yapmak üzere davet etme kararına tepki göstermiş ve Belçika büyükelçisini çağırarak tepkisini bildirmişti. Parker de yaptığı açıklamada kendisinin davet edilmesi fikrinden siyasi baskılar sebebiyle vazgeçildiğini dile getirdi.
 
İsrail aynı zamanda, antisemitist olarak nitelendirdiği bazı karikatürler içerdiği gerekçesiyle Belçika'yı bu hafta sonunda düzenleyeceği yıllık karnavalı da iptal etmeye çağırmıştı.
 
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, twitterde yayınladığı bir mesajında: "Demokratik bir Batı ülkesi sayılan Belçika'nın böyle Sami ırkıyla alay eden çalışmaları takdim etmekten dolayı utanması gerekir" ifadesine yer vermişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar