GAZZE'YE YÖNELİK ABLUKA SONUCU 5 BİN İŞ YERİ KAPANDI

 

Görüntülenme: 2215 Tarih: 21 Şubat 2020 00:22
GAZZE'YE YÖNELİK ABLUKA SONUCU 5 BİN İŞ YERİ KAPANDI

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi, Gazze’de çeşitli sektörlerde yaklaşık 5 bin civarında ekonomik  kuruluşun işgal rejiminin bölgeye uyguladığı abluka sebebiyle kapandığını belirtti.
 
Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, bugün yaptığı açıklamada Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: Bu firma ve kuruluşların kapalı olması yaşam kalitesinin düşüşünde tehlikeli bir rol oynuyor. Bu durum binlerce işçinin, mühendisin ve teknisyenin işsiz kalması ve ekonomik döngünün durması demektir.
 
Cemal el-Hudari, Gazze'nin bu durumunun Filistin ekonomisi için yıkıcı sonuçları olduğunu ve Gazze Şeridi’nde yaşayan iki milyon civarındaki vatandaşın yaşamına kötü etki ettiğini açıkladı. Gazzeli vatandaşların bu boğucu kuşatma ve hayatın her alanında günden güne artan kriz altında yaşadıklarını ifade etti.
 
Hudari ticaret hareketliliğindeki yüksek düşüş nedeniyle ticari mağazaların da günbegün kapandığına dikkat çekti.
 
Gazze’de devam eden İsrail ablukasının kaldırılmasına karşı uluslararası tepkinin çok cılız olduğunu belirten Hudari, tüm resmi yetkililere, başta Araplar ve Müslümanlar olmak üzere tüm ülkelerin hükümetlerine ve başkanlarına çağrıda bulunarak Gazze’ye yönelik ablukadan dolayı kötüleşen insani sorunların çözümü için Gazze halkına destek sağlanmasını istedi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar