GASIP İSRAİL SİYONİST YERLEŞKELER İÇİN YENİ YOLLAR YAPIYOR

 

Görüntülenme: 2093 Tarih: 20 Şubat 2020 16:48
GASIP İSRAİL SİYONİST YERLEŞKELER İÇİN YENİ YOLLAR YAPIYOR

İsrail işgal güçleri, bu sabah saatlerinde Nablus’un güneyinde Yahudi yerleşkeleri için yeni bir  yolun inşası için işaretleme yaptılar.
 
Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim alanları dosyasından sorumlu Ğassan Dağlas konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, yerleşim yolunun Za’tera beldesinden başlayarak Havara, Beyta ve Udla’ya kadar uzanacağını belirtti.
 
Ğassan Dağlas ayrıca, işgalci İsrail yönetiminin, bu yolun yapımını 2019 yılının Nisan ayında onayladığını ve uzunluğunun 7 km olduğunu da ekledi. Yetkili açıklamasında, işgal güçlerinin yolu yapmak için Nablus’un güneyindeki yedi köyden yaklaşık 406 dönüm araziye el konulacağını ifade etti.
 
Dağlas, bu yolun inşasının tarım alanlarında büyük bir kayba neden olacağını belirterek, bunun da “ırksal ayrımcılık” politikasını güçlendireceğini dile getirdi.
 
Dağlas basın açıklamasında, birkaç gün önce de Nablus’un güneyindeki “Şilo” ve “Ayle” yerleşimlerini Ağvar yerleşimine bağlayacak 8 km uzunluğunda bir yerleşim yolu projesine başlandığına dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar