DEMOKRAT ÜYELERDEN TRUMP'A GAZZE ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2164 Tarih: 20 Şubat 2020 17:42
DEMOKRAT ÜYELERDEN TRUMP'A GAZZE ÇAĞRISI

ABD Temsilciler Meclisindeki demokrat üyeler, başkan Trump’tan, Gazze Şeridi'ne uygulanan insanlık dışı ablukanın kaldırılmasını talep ettiler.
 
Temsilciler Meclisindeki demokrat vekiller, Gazze’de yaşanan insani kriz nedeniyle, Donald Trump yönetiminden, Gazze’ye daha önce yapılan yardımların tekrar başlatılmasını istediler.
 
Meclis üyeleri Mark Pocan ve Debbie Dingell liderliğindeki 31 demokrat üye, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya yazdıkları mektupta Gazze’ye daha önce sağlanan finansmanı tekrar sağlamaları için  talepte bulundular.
 
Kudsu'l Arabi gazetesinin aktardığına göre, vekiller mektupta: “Yönetimden, Gazze’deki insani krizi hafifletmesini, bu insani ve güvenlik krizine katkıda bulunan ambargo politikasına bir çözüm aramasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.
 
Demokrat üyeler mesajda, Gazze Şeridi’nde su ve elektrik altyapısının, tıbbi sistemlerin ve diğer temel ekonomik ve sosyal hizmetlerin sürekli sekteye uğramasına dikkat çektiler. Bunun bölgede tam bir çöküşe yol açacağı konusunda da uyarıda bulundular.
 
Demokratlar finansal desteğin kesilmesini eleştirerek, Birleşmiş Milletler ve “su, gıda, istihdam ve sağlık hizmetleri” sağlayan bazı yardım kuruluşlarına daha fazla baskı yapacaklarını ilettiler.
 
Vekiller, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA)’ya finansal destek sağlamasının yanı sıra, ABD’nin Gazze’ye ayrıca finansal destek vermeyi sürdürerek acil krizin önlenebileceğini vurguladılar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar